Yandex Metrica

Bakan Şimşek'ten kira artışı açıklaması: Önüne geçilecek

Bakan Şimşek'ten kira artışı açıklaması: Önüne geçilecek

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın kira artışlarına yönelik yazılı soru önergesini yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek üzere konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacaktır" dedi.  

Ekonomi

21.02.2024, 21:36

Son zamanlarda artan kira fiyatları halkı zor durumda bırakırken CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, fahiş artışlara yönelik Meclis'e yazılı soru önergesi sundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uğur Bayraktutan'ın kira artışlarına yönelik yazılı soru önergesini yanıtladı.

Bakan Şimşek, 2018 yılının Kasım ayında 475,07 olan "gerçek kira" endeksinin 2023 yılının Kasım ayında 1888,02 değerine ulaştığını belirtti. Bakan Şimşek, 2018-2023 dönemindeki artış oranının yüzde 297,42 olduğunu aktardı.

Emekliye fıstık gibi ödeme! Tek şartla 20 bin TL hesapta: Ödemeler yarın hesaplara yatacak Emekliye fıstık gibi ödeme! Tek şartla 20 bin TL hesapta:... Haberi Görüntüle

''KONUT ARZI ARTIRILACAK''

2023'ün Eylül ayında yüzde 9,52 olan aylık kira artış oranının Ekim ayında yüzde 7,91'e, Kasım ayında yüzde 5,97'ye ve Aralık ayında yüzde 4,48'e gerilediğini belirten Bakan Şimşek, şu ifadeleri kullandı;

"Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek üzere konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacaktır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading