Yandex Metrica

Bakan Şimşek'ten ikramiye müjdesi: O kişiler anında ödüllendirilecek

Bakan Şimşek'ten ikramiye müjdesi: O kişiler anında ödüllendirilecek

Vergi kayıp kaçağa adeta savaş açılmış halde. Bakan Şimşek, vergilerini düzenli ödemeyen işletmelerin tespit edilmesinde yardımcı olacak vatandaşlara yüzde 10 ikramiye verileceğini açıkladı.  

Ekonomi

24.05.2024, 15:45

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçaklarına adeta savaş açmış durumda. Yeni yayımlanan sistemle birlikte vergi kaçakçılarını ihbar eden vatandaşlara, vergi ve vergi kayıp cezasının yüzde 10'u tutarında ikramiye verileceğini duyurdu.

Yargıtay kararını verdi: Türkiye'nin dev havayolu şirketi resmen iflas etti! Yargıtay kararını verdi: Türkiye'nin dev havayolu şirketi resmen iflas etti! Haberi Görüntüle

YÜZDE 10 İKRAMİYE VERİLECEK

Paylaşılan bilgilere göre kurulan yeni sistem doğrultusunda vergi kaçakçılığını önlemek amacıyla, vergi kaçıran şahısları ihbar eden vatandaşlara ikramiye ödemesi yapılacak. Verilecek olan ikramiye miktarı ise kaçırılan-kayıp olan verginin yüzde 10'u olarak verilecek.

Bakan Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vergi kaçakçılığını ihbar eden vatandaşların bakanlıktan ikrmiye ödülü alacağını açıkladı. Bakan Şimşek, paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

“Vergi kayıp ve kaçağıyla etkin mücadelemiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığımız yeni kanalları devreye aldı. İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10’u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecektir.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading