Yandex Metrica

Bakan Şimşek kredi kartı kullananları uyarmıştı! Kredi kartlarına yeni düzenleme geliyor: 4 sınır getiriliyor!

Bakan Şimşek kredi kartı kullananları uyarmıştı! Kredi kartlarına yeni düzenleme geliyor: 4 sınır getiriliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, kredi kartı için açıklama yapmıştı. Kredi kartları için sınırlama getirileceğini açıklayan Bakan Şimşek'in uyarısına ilişkin beklenen haber geldi.

Ekonomi

14.03.2024, 06:54

Bakan Şimşek, kredi kartı kullanımı için yaptığı açıklamasında, “Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz" diyerek kartlara sınırlama getireliceğini açıklamıştı.. Vatandaşların büyük bir kısmının aylık ekonomik durumunu kredi kartı ile döndürüldüğü düşünülürse, vatandaşların bu durumu nasıl karşılayacakları merak konusu oldu.

IBAN ile sürekli para transfer edenler dikkat! Bakanlık harekete geçti: Büyük cezalar yolda! IBAN ile sürekli para transfer edenler dikkat! Bakanlık harekete geçti:... Haberi Görüntüle

"ENFLASYONU DÜŞÜRÜCÜ ETKİSİ OLABİLİR"

Konu ile ilgili değerlendirme yapan Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Enflasyonu düşürmek için faiz artışlarının yanında harcama kalemlerini kısıtlayıcı adımların atılmasını olumlu karşılıyoruz. Bu tarz uygulamaların artmasıyla birlikte kredi kartı kullanımı ve tüketici kredilerine yönelik talebin kısıtlayacağını ve faiz artışlarıyla beraber enflasyonu düşürücü etkisi olacağı görüşündeyiz”

Türkiye ve Rusya arasında nükleer enerji teması! Türkiye ve Rusya arasında nükleer enerji teması! Haberi Görüntüle

KREDİ KARTLARINDA YAPILACAK DÜZENLEMELER

Kredi kartının düzenlenebileceğini söyleyen yavaş, 4 düzenleme ile ilgili de, “Bu adımlar bankaların kredi vermesini etkilemese bile tüketici açısından daha yüksek maliyetlere katlanılacağından dolayı talebin düşeceğini düşünmekteyiz. Bu tarz düzenlemeler taksit sayılarının azaltılması veya taksit uygulamasının kaldırılması şeklinde de devam edebilir. Bu tarz adımlarla kredi ve kredi kartı kullanımlarını kısıtlanması ve talep enflasyonundaki yükselişin önünün kesilmesinin amaçlandığı kanısındayız” diyerek vatandaşları bilgilendirdi.

Elinde altın olanlar dikkat! Ünlü altın yorumcusu 'Satın' dedi: İşte güncel fiyatlar Elinde altın olanlar dikkat! Ünlü altın yorumcusu 'Satın' dedi: İşte... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading