Yandex Metrica

Bakan Şimşek işsizlik verilerini değerlendirdi: Politikalarımızın sonuçlarını alıyoruz

Bakan Şimşek işsizlik verilerini değerlendirdi: Politikalarımızın sonuçlarını alıyoruz

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan ödemeler dengesi verilerinin yanı sıra işsizlik rakamlarını da değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Uygulamaya koyduğumuz politikalarımızın sonuçlarını her gün alıyoruz, program hedeflerimiz bir bir gerçekleşmeye devam edecek" dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 21:49

Cari işlemler hesabı ekimde fazla verdi. Türkiye'nin cari işlemler hesabında ekim ayında 186 milyon dolar, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında da 5 milyar 67 milyon dolarlık fazla oluştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten cari işlemlere ilişkin değerlendirme geldi. Bakan Şimşek, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Benzin fiyatlarında indirim var mı? Akaryakıt fiyatlarında son durum Benzin fiyatlarında indirim var mı? Akaryakıt fiyatlarında son durum Haberi Görüntüle

''POLİTİKALARIMIZLA CARİ DENGE FAZLA VERDİ''

''Büyümede dengelenmeye yönelik politikalarımızla cari denge ekim ayında da fazla verdi, yıllık açık mayısa göre 9,6 milyar dolar azaldı.'' diyen Bakan Şimşek, ''Cari dengedeki düşüş ve ülkemize yönelik artan uluslararası yatırımcı ilgisi sayesinde rezervlerimiz 140 milyar dolar ile tarihi yüksek seviyesine ulaştı. Uyguladığımız politikalarla bir yandan kırılganlıkları azaltırken diğer yandan yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeyi tesis ediyoruz. Bu dönemde en büyük dezavantajımız ihracat artışını sınırlayan ticaret ortaklarmızdaki zayıf talep. Sanayi üretimindeki seyir büyük oranda bunu yansıtıyor.'' ifadelerini kullandı.

Bankalar para musluğunu açtı! Tam tamına 8 banka 0 faizli kredi dağıtacak: İşte başvuru şartları... Bankalar para musluğunu açtı! Tam tamına 8 banka 0 faizli... Haberi Görüntüle

İŞSİZLİK RAKAMLARI 11 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

11 yılın en düşük seviyesine gerileyen ekim ayı işsizlik rakamlarını da yorumlayan Bakan Şimşek, ''Ekim ayında işsizlik oranı son 11 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8,5’e geriledi. Uygulamaya koyduğumuz politikalarımızın sonuçlarını her gün alıyoruz, program hedeflerimiz bir bir gerçekleşmeye devam edecek.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading