Yandex Metrica

Bakan Bilgin rakamlarla açıkladı! Rekor büyüme gerçekleşti

Bakan Bilgin rakamlarla açıkladı! Rekor büyüme gerçekleşti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, büyüme sürecinde Türkiye'nin iş gücüne talebinin arttığını belirterek, ''İstihdam yaratmak, Türkiye'nin ekonomik büyümesinin en önemli başarısıdır. Geçen aya kadar olan veriler, Türk ekonomisinin 1 milyon civarında istihdam yarattığını ortaya koymaktadır. Yani yüzde 7 üzerinde büyüme ve 1 milyon istihdam yaratan bir ekonomi. Döviz fiyatları birdenbire düşmeyeceğine göre, döviz üreten bir ekonomi olmalıyız. Türk ekonomisi büyümesine devam ettikçe sorunlarını çözecek, göç eden insanlar üretim sürecine katılırsa bu büyümeye de katkı yapacaklar.'' dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:59

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "İşgücü Piyasasına Geçişin Desteklenmesi Projesi"nin bir otelde düzenlenen açılış toplantısında, göç eden insanların geldikleri ülkelerde hayata tutunmasının oldukça problemli bir süreç olduğunu dile getirdi.

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks kaç puan? Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks ... Haberi Görüntüle

''DÖVİZ ÜRETEN BİR EKONOMİ OLMALIYIZ'

Bilgin, Türkiye ekonomisinin, Kovid-19 salgını sürecinde birtakım sorunlarla karşılaştığını belirterek, şunları aktardı:

Bir ekonominin yaşadığı sorunları çözmesinin tek bir yolu var, büyümek, üretim gücüyle sorunları aşmak. Türk ekonomisi bu ve benzer projelerle istihdam yaratarak, bu sorunları aşacaktır. İstihdam yaratmak, Türkiye'nin ekonomik büyümesinin en önemli başarısıdır. Geçen aya kadar olan veriler, Türk ekonomisinin 1 milyon civarında istihdam yarattığını ortaya koymaktadır. Yani yüzde 7 üzerinde büyüme ve 1 milyon istihdam yaratan bir ekonomi. Döviz fiyatları birdenbire düşmeyeceğine göre, döviz üreten bir ekonomi olmalıyız. Türk ekonomisi büyümesine devam ettikçe sorunlarını çözecek, göç eden insanlar üretim sürecine katılırsa bu büyümeye de katkı yapacaklar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading