Yandex Metrica

Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması: Masamızda tek formül var

Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması: Masamızda tek formül var

Son dakika haberleri... Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Hollanda modeli konuşuluyor bu doğru değil. Masamızda sadece bir formül var.'' dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:42

Son dakika haberi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonların merakla beklediği ve çalışmaların devam ettiği EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada "Şu an EYT'de formül sayısı 1. Kamuoyunda birçok formül anlatılıyor. Onların konuyla alakası yok. Hollanda modeli deniyor, Almanya modeli deniyor. Onlarda 62 yaşına gelen müracaat ediyor. Bizde o yaşta zaten emekli olunuyor." dedi.

Bakan Bilgin, Hollanda veya Almanya modellerinden bahsedildiğini ancak bunun doğru olmadığını açıkladı.

Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal oldu Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal... Haberi Görüntüle

YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Bakan Bilgin, gazetecilerin ''yaş sınırı olacak mı'' sorusuna "bakalım" diye yanıt verirken sözlerine şu şekilde devam etti: "Daha çalışmamız sürüyor. Bir çok aşamadan geçecek. Bakanlık bünyesinde çalışılıyor. Sonra diğer ilgili bakanlıklar ve kurumlarla da görüşülecek. Üzerinde uzlaştığımız ve sayın Cumhurbaşkanının da onayladığı çalışmayı kamuoyu ile paylaşacağız."

Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Haberi Görüntüle

"SÖZLEŞMELİLERE İLİŞKİN DÜZENLEMEYİ BİTİRMEK ÜZEREYİZ"

Mevsimlik işçilere ve taşerona kadro konusunun sorulması üzerine de cevap veren Bakan Bilgin, "Gündemde tabii. Sözleşmelilere ilişkin çalışmayı bitirmek üzereyiz. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna yansır. Geçici işçiler konusunu da hemen çözeceğiz. Taşeronu ondan sonra ele alıyoruz" açıklamasında bulundu.

IBAN’a havale isteyenlere ceza geliyor! Bakanlık harekete geçti: 'POS çalışmıyor IBAN’a at' uygulamasına dikkat! IBAN’a havale isteyenlere ceza geliyor! Bakanlık harekete geçti: 'POS çalışmıyor... Haberi Görüntüle

SÖZLEŞMELİYE KADRO MÜJDESİ

Sözleşmelilerde gelinen son durumun sorulması üzerine Bakan Bilgin, "Biz çalışmamızı bakanlıkta bitirdik veya bitirmek üzereyiz. Yarın komisyonu, ilgili çalışma grubunu çağıracağım. Sonra sosyal taraflarımızla konuyu paylaşacağız. Görüş almıştır birlikte bir de değerlendireceğiz. Ayın sonuna doğru veya Eylül'ün ilk haftasında açıklayacağız" diye konuştu.

Fiyatlarda düşüş sürüyor: Altın güne nasıl başladı? 24 Nisan Çarşamba altın fiyatları Fiyatlarda düşüş sürüyor: Altın güne nasıl başladı? 24 Nisan Çarşamba... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading