Yandex Metrica

Bakan Bilgin açıkladı: Asgari ücrete ara zam var mı, EYT maaşları ne zaman yatacak?

Bakan Bilgin açıkladı: Asgari ücrete ara zam var mı, EYT maaşları ne zaman yatacak?

Ülke TV canlı yayınında soruları cevaplayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, mart ayı içinde EYT'ye başvuran ve hak kazanan herkese nisan ayı içinde maaşının yatacağını belirtirken asgari ücrete ise şartlara göre bir ara zam yapılabileceğini belirtti.

Ekonomi

29.01.2024, 08:32

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ülke TV'de EYT'den asgri ücrete kadar merak edilen soruları cevapladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde! 3100 TL ek ödeme hesaplara yatıyor: Ödemeyi herkes kendi bankasından alacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde! 3100 TL ek ödeme hesaplara yatıyor:... Haberi Görüntüle

EYT MAAŞLARI

Bakan Bilgin, EYT maaşlarıyla ilgili olarak mart ayında başvuranların nisan ayında maaşlarını alacağını belirterek şunları söyledi:

"Bütün bunların kaynakları vardır. Türkiye'nin kaynak sorunu yok. Biz bunları planlayarak yürüyoruz. Bizim şu anda yaklaşık 1,5 milyon insan müracaat etti. Bu 1,5 milyon insanın maaşının bağlanması konusunda çalışma arkadaşlarımız olağanüstü çalışıyor. EYT maaş bağlanma işinde çalışan SGK personelinin fazla mesaini artırdık. Mart ayında EYT için başvuran herkes nisan ayında maaşlarını alacak. Hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacak. Bir hak kaybı yok. İkincisi biz bu fazla mesaiyle çalışmayı hızlandırıyoruz. Mayıs ayında bütün müracaat edenlerin maaşları ödenmiş olacak. Şunun altını çizmem lazım, olağanüstü bir çalışma. Ortalama bizim her ay maaş bağlanan emekli sayımız 35 bin civarında. Şu anda bağlanan işlemi tamamlanmış sayı 250 binden. Bağlandığı gün alacaklar maaşlarını. Devletimiz bu konunun kaynağını ayırmıştır. EYT'lilerimiz, emekliliği hak edenler maaşları, ikramiyeleri yatacaktır. Biz mayıs ayı içerisinde tamamını maaşlarını ödeyeceğiz."

IMF'den Türkiye büyüme tahminine revizyon: Beklenenden daha yüksek IMF'den Türkiye büyüme tahminine revizyon: Beklenenden daha yüksek Haberi Görüntüle

Altın fiyatlarına Trump etkisi: Yukarı yönlü sert hareket! İşte 15 Temmuz 2024 güncel altın fiyatları Altın fiyatlarına Trump etkisi: Yukarı yönlü sert hareket! İşte 15... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE ZAM VAR MI?

Asgari ücretle ilgili soruya cevap veren Vedat Bilgin, enflasyonun etkileri devam ederse temmuz ayında bir düzenleme yapılabileceğini söyledi. Bilgin'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Şunu ifade etmek isterim, asgari ücret özel sektörün verdiği ücret. Dolayısıyla asgari ücreti düzenlerken çeşitli şartlara bakıyoruz. Enflasyon, hayat pahalılığı ikisi aynı şey değil. Onun alım gücünü azaltması, ücretler üzerindeki baskısı bunlara bakarız. Dolaysııyla baktığımız bütün değişkenler asgari ücretin belirlenmesi konusunda inisiyatif veriyor. Geçen sene olduğu gibi bu bahsettiğim şartlarda olumsuz tablo ortaya çıkarsa temmuzda değerlendiririz ve yeniden düzenlemeyi yaparız. Enflasyonun etkileri devam ederse asgari ücretlileri koruyacak düzenleyemeyi temmuzda yaparız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading