Yandex Metrica

BAE'nin ardından bir Körfez ülkesi daha yatırıma geliyor!

BAE'nin ardından bir Körfez ülkesi daha yatırıma geliyor!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından bir Körfez ülkesi daha Türkiye'ye yatırım için kolları sıvadı. Petrol ve gaz zengini Bahreyn en az 5 sektörde Ankara'nın kapısını çalacak.

Ekonomi

23.01.2024, 18:23

Körfez ülkeleri ardı ardına Türkiye'nin kapısını çalmaya başladı. Katar'ın 15 milyar dolar doğrudan yatırımı sonrası geçtiğimiz yıldan beri Türkiye ile normalleşme sürecini hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ilk etapta 11 milyar dolar tutarında yatırım yapacaklarını açıklamıştı. Suudi Arabistan ve Kuveyt'in yaklaşık 2'şer milyar dolar doğrudan yatırımı bulunurken bu ülkelere şimdi Bahreyn de ekleniyor. 

İntikam yemini! İsrail'in Yemen'e saldırısı ortalığı yangın yerine çevirdi: Saldırılar peş peşe geliyor İntikam yemini! İsrail'in Yemen'e saldırısı ortalığı yangın yerine çevirdi: Saldırılar... Haberi Görüntüle

YATIRIM VE ORTAKLIKLAR ARTACAK

Bahreyn'in Türkiye'de lojistik, finans, medya, internet ve turizm sektörlerine yatırım yapmaya hazırlandığı belirtiliyor. 75 milyar dolar milli gelire sahip petrol ve gaz zengini Bahreyn'in Türkiye'ye yatırım için ne kadar bütçe ayırdığı henüz belli değil. Manama yönetimi Türkiye'de bir süredir çeşitli sektörlere ilişkin piyasa araştırması yapıyor. 

Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El Halife, Türkiye'ye son olarak 2016 Ağustos'unda gelmişti. 

Körfez sermayesinin Türkiye'ye ilgisi hakkında konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Yardımcısı İffet Polat, "Türkiye'ye gelen yatırımlar, hukuki ve demokratik altyapının ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor. Demokrasi ve hukuki altyapının sağlam olmasından dolayı Türkiye'yi tercih ediyorlar. Hatırlarsanız 11 Eylül döneminde ABD bankalarındaki Arapların 1 trilyon dolara yakın parası verilmedi. Daha sonra birçok Arap ülkesi Türkiye gibi demokrasisi sağlam ve güvenilir ülkelere yöneldi. Bu yatırımlar daha da artacaktır. Önümüzdeki dönemde de Körfez ülkelerinden ciddi yatırım ve ortaklıklar geleceğini düşünüyorum" dedi.

Devletten ihracat desteği! E-ticarette değişiklik: Bedel 6-7 kat düşürülecek! Devletten ihracat desteği! E-ticarette değişiklik: Bedel 6-7 kat düşürülecek! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE KÖRFEZ SERMAYESİ İÇİN OLDUKÇA CAZİP

Türkiye'de ciddi bir pazar derinliği oluştuğuna işaret eden Polat, şunları söyledi: "Kuveyt'e, Katar'a göre Türkiye'nin nüfusu çok yüksek. Dolayısıyla yapılan yatırımın karşılığı alınıyor. Öte yandan yatırım yapmak için Türkiye'nin lojistik ağı çok güçlü. Deniz taşımacılığı, hava taşımacılığı ve kara taşımacılığında çok geliştik. Türkiye ayrıca eğitimli ve kalifiye personele sahip. Ülkeler yatırımlarına geri dönüş alabilmek için bu parametreleri kontrol ediyorlar ve Türkiye'nin her yönden yatırım yapılabilecek bir ülke olduğunu görüyorlar. Bu güzellikler Türkiye'yi cazip hâle getiriyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading