Yandex Metrica

B ehliyet 125 cc yasası çıktı mı, ne zaman? B ehliyet 125 cc yürürlüğe hangi tarihte girecek 2024?

B ehliyet 125 cc yasası çıktı mı, ne zaman? B ehliyet 125 cc yürürlüğe hangi tarihte girecek 2024?

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' kapsamında, 'B' sınıfı ehliyete sahip olan bireyler, belirli koşullar dahilinde 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanma yetkisine sahip olacaklar. Peki, B ehliyet 125 cc yasası çıktı mı, ne zaman? B ehliyet 125 cc yürürlüğe hangi tarihte girecek 2024?

Ekonomi

21.04.2024, 01:28

Resmi Gazete'de duyurulan yönetmeliğe göre, en az 2 yıllık sürüş deneyimine sahip olan B sınıfı ehliyet sahipleri, A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilecek motosikletleri de sürme yetkisine sahip olacaklar. Peki, B ehliyet 125 cc yasası çıktı mı, ne zaman? B ehliyet 125 cc yürülüğe hangi tarihte girecek 2024?

MB dolardaki baskıyı azalttı! Dolar 10 lira birden fırlayacak! İşte güncel fiyatlar MB dolardaki baskıyı azalttı! Dolar 10 lira birden fırlayacak! İşte... Haberi Görüntüle

B EHLİYET 125 CC YASASI ÇIKTI MI, NE ZAMAN?

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, B sınıfı sürücü belgesi sahipleri, ticari faaliyetlerde kullanılan motosikletler dışında A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletleri de kullanma iznine sahip olacaklar.

İslam Memiş açık açık tarih verdi: Altın yatırımcıları bunu kaçırmasın! İslam Memiş açık açık tarih verdi: Altın yatırımcıları bunu kaçırmasın! Haberi Görüntüle

B EHLİYET 125 CC YÜRÜRLÜĞE HANGİ TARİHTE GİRECEK 2024?

Yayımlanan yönetmeliğe göre, en az 2 yıllık deneyime sahip olan B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip bireyler, belirli şartları sağlamak kaydıyla 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler. Bu şartlar arasında gereken sağlık kriterlerini karşılamak, daha önce sürücü belgesinin geçici veya daimi olarak geri alınmamış olması, belirlenen direksiyon eğitimi dersini başarıyla tamamlamak ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen A1 sınıfı sertifikayı alarak sürücü belgesi sistem kayıtlarına işletmek bulunmaktadır.

Bu kişiler için özel bir kod eklenmesi gerekmeyecek, sürücü belgesi üzerine ayrı bir işlem yapılmasına gerek olmayacak. Ancak, bireyler istedikleri takdirde bu sertifikayı 2 yıl içerisinde sürücü belgesine işletebilecekler. Yönetmeliğin yayım tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği de belirtilmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading