Yandex Metrica

Ayçiçek yağı zamlarına karşı belediye harekete geçti! Litrelerce yağ ücretsiz dağıtılacak

Ayçiçek yağı zamlarına karşı belediye harekete geçti! Litrelerce yağ ücretsiz dağıtılacak

Çorum Belediyesi, yükselen ayçiçek yağı fiyatlarına karşı harekete geçti. Yeni karara göre 28 yıldır atıl durumda olan araziler tarıma açılacak. Burada üretilen ayçiçeklerinden elde edilen yağlar vatandaşa ücretsiz dağıtılacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:13

Çorum Hakimiyet'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Ekilmedik bir karış alan kalmasın" çağrısına Çorum Belediyesi sessiz kalmadı. Yeni bir kararla atıl durumdaki tarım arazileri üretime açtı. 28 yıldır atıl durumda bulunan arazilerde yetişecek ayçiçeği yağa dönüştürülecek ve bu yağlar ihtiyacı olan vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak.

Merkeze bağlı Konaklı köyünde Çorum Belediyesi’ne ait olan ve içerisinde su terfi istasyonunun da bulunduğu 28 yıldır atıl olarak bekleyen 80 dönüm arazi üretime kazandırıldı. Konaklı köyündeki araziye yağlık ay çiçek tohumu ekimi yapıldı. Hasat döneminde araziden elde edilecek ayçiçeğini, ay çiçek yağına dönüştürecek olan Belediye, ürünleri ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtacak. 

Altın fiyatları güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 gram altın, ons altın ne kadar? Altın fiyatları güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 gram altın,... Haberi Görüntüle

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNULACAK

Ulaşımdan altyapıya, turizmden üstyapıya çok sayıda yatırımı hayata geçiren Çorum Belediyesi, tarımsal üretime kazandırdığı boş arazilerle hem ülke ekonomisine katkı da bulunacak hem de ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Konaklı köyündeki belediyeye ait arazide incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, üretime açılan atıl arazilerin tarımsal üretimin artırılması ve dar gelirli insanların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında katkı sunacağını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading