Yandex Metrica

Ayçiçek yağı fiyatlarını dibe düşürecek hamle TMO'dan geldi! Zincir marketler harekete geçti

Ayçiçek yağı fiyatlarını dibe düşürecek hamle TMO'dan geldi! Zincir marketler harekete geçti

Toprak Mahsülleri Ofisi, ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek dev bir hamle yaparak 48 bin ton ayçiçek yağı alınacağını açıkladı. Ekonomistler, bu alımın piyasalarda denge oluşturacağı görüşünde.

Ekonomi

16.05.2024, 08:33

Toprak Mahsülleri Ofisi, 5 litrelik ayçiçek yağını 135 TL'den satarken şimdi de ayçiçek yağının piyasa fiyatını düşürecek bir adım attı. TMO ayçiçek yağı fiyatları, yeni alım kararıyla birlikte üreticiler ve ithalatçılar da rahat edecek.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Bir ile daha hızlı tren geliyor Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Bir ile daha hızlı tren geliyor Haberi Görüntüle

İHALE AÇILDI

TMO'nun açtığı yeni ihale bilgisine göre, 790 bin ton buğday ve 48 bin ton işlenmemiş ham ayçiçek yağı ithalatı yapılacak.

Bu kararla birlikte zincir marketlerde stok fazlası durumuna düşen ayçiçek yağı fiyatlarının ucuzlaması öngörülüyor.

Kasa dolmaya devam ediyor! Merkez Bankası rezervlerinde artış Kasa dolmaya devam ediyor! Merkez Bankası rezervlerinde artış Haberi Görüntüle

SON TARİH 28 ŞUBAT 

Reuters’ın haberine göre buğday ihalesinde teklifler 28 Şubat'a kadar alınacak. Ham ayçiçek yağı ithalatı içinse teklifler 24 Şubat'a kadar alınacak. İhalede 13 Mart-13 Nisan ve 14 Nisan-14 Mayıs olmak üzere iki dönemde teslimat yapılması istendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading