Yandex Metrica

ATM'lerden para çekerken buna dikkat edin: bu hataya düşenler servetlerini kaybettiler... Paranız bir anda yok oluyor

ATM'lerden para çekerken buna dikkat edin: bu hataya düşenler servetlerini kaybettiler... Paranız bir anda yok oluyor

Günlük hayatta ihtiyacımız olan paraların büyük bir kısmını bankalardan ve dolayısıyla ATM'lerden alıyoruz. Ancak dikkat edilmediği zaman ATM'den para çekerken aynı zamanda çok para kaybedebilirsiniz.

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

ATM kullananlar için kritik bir uyarı geldi. Para çekmek için kullandığımız ATM'ler dikkatli olmadığınız durumlarda para kaybetmenize neden olabilir. Para çekmek için ATM'lere giden her vatandaşın güvenliği için dikkat etmesi gereken bazı konular yer alıyor. İşte ATM'den para çekerken dikkat edilmesi gerekenler...

Dolanrıcılık olaylarının artması ile birlikte ATM'lerden para çekenler vatandaşlara uyarı yapılıyor. Para çekerken ATM dolandırıcılığı ile ilgili olayların son zamanlarda artış göstermesi ile birlikte vatandaşa ATM'den para çekerken dikkat etmesi için gerekli olan adımlar anlatılıyor.Uzman isimler para çekerken ya da herhangi bir işlem için ATM'lere giden vatandaşların dikkat etmesi gereken kritik detayları anlattı.

İşte ATM dolandırıcılığına karşı dikkat etmeniz gereken bazı önlemler:

Para çekme sırasında kartınızı ATM'ye yerleştirdiğinizde ilk dikkat etmeniz gereken şey kimsenin veya herhangi bir kameranın şifrenizi görmemesidir. Şifrenizin başkaları tarafından görünmemesi hesap güvenliğiniz için son derece önemlidir. 

EYT'nin maliyeti ne kadar? AK Partilisi isim canlı yayında rakam verdi EYT'nin maliyeti ne kadar? AK Partilisi isim canlı yayında rakam... Haberi Görüntüle

BANKANIZA BAŞVURUN 

Kartınızın herhangi bir sebeple ATM'de sıkışması durumunda kesinlikle müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirin ve hemen bankanıza başvuru yapın. 

Kart şifrenizin kolaylıkla tahmin edilecek bir şifre olmamasına kesinlikle dikkat edin. Şifre belirlerken doğum tarihi ve telefon numarası gibi kolay tahmin edilebilecek rakamları tercih etmeyiniz. Ardışık rakamların tercih edilmemesi de önerilir. 

Ev kirası gibi otopark ücreti! Ünlü oyuncu İSPARK ücretlerine isyan etti! Ev kirası gibi otopark ücreti! Ünlü oyuncu İSPARK ücretlerine isyan... Haberi Görüntüle

ŞİFRENİZİ PAYLAŞMAYIN 

Telefon, e-posta, SMS yoluyla veya şahsen size ulaşarak kart şifrenizi isteyen hiç kimseyle şifrenizi paylaşmayın . Bankalar ve resmi kuruluşlar kesinlikle sizden banka kartı veya kredi kartı şifrenizi talep etmez. 

Bazı bankaların ATM'leri kartı para çekme işlemlerinden hemen önce geri verirken bazı ATM'ler ise parayı verdikten sonra kartı geri verir. Bu durumlarla dikkat ederek kartınızı bankamatikte unumayınız. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading