Yandex Metrica

ATM ve banka şubelerinden para çekenler dikkat! Yeni dönem resmen başladı: Üst limit değişti

ATM ve banka şubelerinden para çekenler dikkat! Yeni dönem resmen başladı: Üst limit değişti

Banka hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Bankalar yeni karar alırken o tutar altı artık şubelerden çekilemeyecek ATM'lerde de para yatırma çekme sınırı değişecek.

Ekonomi

20.05.2024, 23:56

Türkiye'de bankacılık işlemleri için ATM ve şubeler kullanılmaktadır. ATM'ler sayesinde kişiler günün her saati para çekebilir, yatırabilir, faturalarını ödeyebilir ve diğer bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilir. Şubeler ise daha karmaşık işlemleri yapmak ve müşteri desteği almak için tercih edilmektedir.

2023 yılı Aralık ayında yürürlüğe giren yeni düzenleme ile ATM ve şubelerde para çekme ve yatırma limitleri değişti. Buna göre şubelerde günlük para çekme ve yatırma limiti 10 bin TL olarak belirlendi. ATM'lerde ise günlük para çekme limiti 5 bin TL, günlük para yatırma limiti ise 100 bin TL olarak belirlendi.

Bu düzenleme ile bankaların iş yükünü azaltmak ve maliyetlerini düşürmek amaçlanıyor. Ancak bu düzenleme bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Özellikle ATM'lerde para çekme limitinin düşük olması eleştirildi.

ATM'LERDE PARA ÇEKME LİMİTİNİN YÜKSELTİLMESİ TALEP EDİLİYOR

ATM'lerde para çekme limitinin düşük olması nedeniyle vatandaşlar maaşlarını tek seferde çekememe sorunu yaşıyor. Bu durum özellikle maaşlı çalışanlar ve emekliler için sorun teşkil ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading