Yandex Metrica

Asgari ücretle çalışanlarda son dakika kararı! Maaşında kesinti olanlara tazminat ödenecek 

Asgari ücretle çalışanlarda son dakika kararı! Maaşında kesinti olanlara tazminat ödenecek 

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren kararın detaylar açıklandı. Buna göre, çalışana maaş yapılmaması, ücret kesintisi uygulanması ya da ücretin düşürülmesi durumunda işçiye tazminat hakkı doğuyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:20

İş hukuku, kadın çalışanlara birçok özlük hakkı tanıyor. Buna göre, kadın istihdamının kolaylaştırılması, doğum izni ve emzirme hakkı gibi birçok avantaj sağlanıyor.

Atilla Yeşilada'dan ekonomistlere çarpıcı soru: Türk Lirası madem çok değerli o halde neden... Atilla Yeşilada'dan ekonomistlere çarpıcı soru: Türk Lirası madem çok değerli... Haberi Görüntüle

İŞVERENLER HAMİLE ÇALIŞANLARINI İŞTEN ÇIKARMA YOLUNA GİDİYOR

Kadınlara verilen bu hakların uzun süreli olduğunu düşünen bazı işverenler maalesef bu insani durumları gözetmeksizin sırf hamilelik nedeniyle anne adaylarını işten çıkarma yoluna gidiyor. Oysaki bu durumlarda işverenin de çalışanın da mahrum kalmasından kaynaklı mağduriyetlerin bertaraf edilmesi için analık hâlinde özel istihdam büroları vasıtasıyla kolaylıkla geçici işçi temin etmesinin yolu açıldı. 

Türkiye ve Rusya arasında nükleer enerji teması! Türkiye ve Rusya arasında nükleer enerji teması! Haberi Görüntüle

DOĞUM SONRASINDA ZAM YAPILMAMASI İŞ MEVZUATI İLE BAĞDAŞMIYOR

Öte yandan doğum sonrası izinlerini müteakip işe başlayan kadın çalışana diğer işçilerden faklı olarak zam yapmamak, eksik ücret ödemek ya da ücretini düşürmek iş mevzuatı hükümleri ile hüsnüniyet kaideleriyle bağdaşmıyor. 

Eğer işveren, hamilelik durumunda çalışanın hakkını gözetmezse Hamilelik Tazminatı olarak bilinen tazminatı ödemekle yükümlü tutuluyor.

Benzin fiyatlarında indirim var mı? Akaryakıt fiyatlarında son durum Benzin fiyatlarında indirim var mı? Akaryakıt fiyatlarında son durum Haberi Görüntüle

AYRIMCILIK ANAYASAYA AYKIRI

Her işverenin doğal olarak kendi iş yerinde yönetim hakkı bulunmaktadır. Ancak bu hak mutlak değildir. İyi niyet kuralları çerçevesinde eşit davranma ilkesi çerçevesinde kullanılması gerekmektedir. Bu açıdan işverenin yönetim hakkı sınırlandırılmış durumdadır. Bu sınırlama işverenin iş yerinde çalışan işçiler arasında haklı ve objektif bir sebep olmadıkça keyfî biçimde ayrım yapılmasını yasaklamaktadır.

Ancak bu yasak tüm işçilerin hiçbir farklılık gözetilmeksizin aynı duruma getirilmesini gerektirmeyip, eşit durumdaki işçilerin farklı işleme tabi tutulmasını önlemeyi amaç edinmekle sınırlı bulunmaktadır. Aksi takdirde işveren aleyhine birtakım müeyyideler uygulanmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading