Yandex Metrica

Asgari ücrete üçüncü zam geliyor! İşte yeni asgari ücretin olacağı rakam

Asgari ücrete üçüncü zam geliyor! İşte yeni asgari ücretin olacağı rakam

Bu yıl asgari ücrete iki kez zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Temmuz itibarıyla yeni asgari ücretin 5 bin 500 lira olduğunu açıklamıştı. Asgari ücretle ilgili bir yeni iddia daha ortaya atıldı. Yeni bir zam geleceği öne sürüldü.

Ekonomi

23.01.2024, 22:12

Asgari ücrete Şubat ayında yapılan zammın ardıdan son olarak 1 Temmuz'da ikinci bir zam gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere 5 bin 500 liraya yükseltildiğini açıklamıştı. Asgari ücret düzenlemesi, 30 Haziran tarihli Resmi Gazete'de tüm detaylarıyla yayımlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Kayseri'de Femaş Metal Sanayii işçileriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı, yılbaşında asgari ücrete yeni zammın kapısını bir kez daha araladı.

Kanun gereği asgari ücrete bir yıl arayla en az bir defa zam yapılması gerektiği göz önüne alındığında Temmuz ayında gelen yeni zamla birlikte Aralık ayında yapılacak zam ile ilgili zorunlulukta tamamen ortadan kaldırılmış oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, asgari ücret hakkında yaptığı açıklamada ise "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" dedi. 

Süper Haber'de yer alan bilgilere göre 2023 Ocak ayı öncesinde yeni bir zam daha gelecek. Kulislerde Kasım ayında asgari ücrete zam yapılacağı ve yeni asgari ücretin 6 bin 700 lira olacağı söyleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading