Yandex Metrica

Asgari ücrete ara zam yok: Peki emekli maaşlarına zam olacak mı, ne kadar olacak?

Asgari ücrete ara zam yok: Peki emekli maaşlarına zam olacak mı, ne kadar olacak?

Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete zam olmayacağını duyurdu. Bu karar asgari ücretli çalışanları üzerken emekliler de ise tedirginliğe yol açtı. Peki emekli ve memur maaşlarına Temmuz'da zam olacak mı?

Ekonomi

25.04.2024, 13:59

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği asgari ücret rakamlarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan üzen haber geldi. Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını duyurdu. Peki emekli ve memurlara zam olacak mı?

Düğün yapacaklar dikkat! Gram altın ve çeyrek altın rekor diyecek: Uzman ekonomist altın için tarih verdi Düğün yapacaklar dikkat! Gram altın ve çeyrek altın rekor diyecek:... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YOK

Yüksek enflasyon nedeniyle zorlanan asgari ücretli çalışana kötü haber geldi. Bakan Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını ifade etti. Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıkhan, "Asgari ücrete ara zam gündemde yok" ifadelerini kullandı.

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

TEMMUZDA EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM OLACAK MI?

Asgari ücret kararı sonrası açıklamalarına devam eden Bakan Işıkhan, ''Emekliye enflasyon farkı temmuz ayında maaşlarına yansıtılacak" şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Işıkhan, "Emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkma durumu yok." ifadelerini kullanarak emekli maaşlarının 17 bin altında kalacacağını duyurdu.

Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki  savaş piyasaları nasıl etkileyecek?  İşte ekonomi piyasasında kur ve altın fiyatlarının seyri... Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki savaş piyasaları nasıl etkileyecek?... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELECEK?

3 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte gözler Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında açıklanacak olan enflasyon verileri ile birlikte Temmuz ayında emekli ve memura gelecek zam miktarına çevrildi.

Emekli maaşlarına gelmesi beklenen zam hakkına açıklamlarda bulunan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, "Geçtiğimiz haftalarda TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verisi yüzde 3,16 olarak piyasalara duyurulmuştu. Ocakta yüzde 6,70 ve şubatta açıklanan yüzde 4,53’ün üzerine mart ayını da ekleyince 3 aylık toplam enflasyon farkı %15,05 olarak kesinleşti" dedi.

2024 yılı altı aylık enflasyon rakamının %24 seviyesinde olacağını tahmin eden Yılmaz, emekli maaşlarına yüzde 24 civarında bir zam yapılacağını öngördüğünü söyledi.

Habere Tepki Ver

0

4

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading