Yandex Metrica

Sitede Ara

Araç sahipleri dikkat! Bunu yapmayana 13 bin TL ceza: Bakanlık duyurdu

Araç sahipleri dikkat! Bunu yapmayana 13 bin TL ceza: Bakanlık duyurdu

İçişleri Bakanlığı, eski tip ehliyetlerin yenilenme süresini önce 2022'den 2024'e uzatmıştı. Ancak şimdi bakanlık, 2024 sonrası için başka bir uzatma olmayacağını açıkladı. Bundan sonra, 2025 yılından itibaren eski tip ehliyetlerle trafiğe çıkılması durumunda 12 bin 978 TL ceza uygulanacak.

Ekonomi

13.05.2024, 16:16

İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2025'ten itibaren eski tip ehliyetlerle trafiğe çıkmanın ciddi mali sonuçları olacağını duyurdu. Eski ehliyetlerin yenilenmemesi durumunda uygulanacak cezanın 12 bin 978 TL olduğu belirtildi.

Gram altın psikolojik sınırı aştı: İslam Memiş'ten şok açıklama geldi! Gram altın psikolojik sınırı aştı: İslam Memiş'ten şok açıklama geldi! Haberi Görüntüle

EHLİYETİNİ YENİLEMEYENE PARA CEZASI

İçişleri Bakanlığı ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 2016 yılından önce alınmış ehliyetlerin çipli sistemle yenilenmesi gerektiğinin önemini altını çizerek vurguluyor. Vatandaşlar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'nin web sitesi üzerinden kolaylıkla randevusunu kolaylıkla alabilir ardından birkaç dakika içinde ehliyet yenileme işlemlerini başlatabilirler.

Marketler kek satar gibi altın satıyor: Külçe altınlar iki günde tükendi Marketler kek satar gibi altın satıyor: Külçe altınlar iki günde... Haberi Görüntüle

15 TL'YE HALLEDİLİYOR

Ehliyet yenileme süreci için gerekli belgelere baktığımız vakit, kimlik kartı veya pasaport, güncel biometrik fotoğraf, geçerli bir sağlık raporu, kan grubu belgesi ve adli sicil kaydı gereklidir. Eğer ki sağlık raporunda kan grubu belirtilmişse, ek olarak herhangi bir kan grubu belgesi talep edilemez. Ehliyetin yenilenmesi için 15 TL'lik bir ücret ödenmesi gerekmektedir; bu ücret, 12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedelini içermektedir.

Ehliyetini yenilemeyen sürücüler, belirtilen tarihten itibaren yüksek miktarda cezayla karşı karşıya kalacak. İçişleri Bakanlığı, bu cezai işlemin, vatandaşların mağdur olmaması için önceden duyurulduğunu ve herhangi bir erteleme olmayacağını belirtti. Bakanlık, sürücüleri belirtilen tarihten önce gerekli işlemleri tamamlamaları konusunda uyardı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading