Yandex Metrica

Araç sahipleri dikkat! Bu tarihten önce depolarınızı doldurmayın: Akaryakıta İndirim geliyor!

Araç sahipleri dikkat! Bu tarihten önce depolarınızı doldurmayın: Akaryakıta İndirim geliyor!

Petrol fiyatlarının yılın en yüksek seviyelerinde seyretmesi, akaryakıtlarının fiyatlarına art arda zam olarak yansımıştı. Ancak araç sahiplerinin bekledikleri güzel haber sonunda geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), rafinerilere yazı göndererek ham petrole yapılan indirimlerin tüketiciye yansıtılmasını istedi.

Ekonomi

14.03.2024, 11:55

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından ham petrole ilişkin indirim çağrısı yapıldı. EPDK rafinerilere yazı göndererek ham petrole yapılan indirimlerin tüketiciye yansıtılmasını istedi.EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ithal ham petrol ve işlenmiş ürünler ile ilgili ortaya çıkan fiyat avantajlarının tüketicilere yansıtılması için rafinerilere yazı gönderdiklerini açıkladı. Yılmaz, bu doğrultuda rafinerilerin yapacağı güncelleme ile benzin ve motorinde 1 ila 1,5 TL düzeyinde indirim yaşanacağını açıkladı.

TBMM'de emekli mesaisi! 9. Yargı Paketi görüşülecek! TBMM'de emekli mesaisi! 9. Yargı Paketi görüşülecek! Haberi Görüntüle

20 ŞUBAT AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Brent petrol fiyatlarında dalganlanmayla, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle hergün hatta gün içinde değişmeye devam ediyor. 20 Şubat 2024 güncel benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu.

Motorin grubunda gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,21 TL'lik indirim bekleniyor. 

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da benzinin litresi ortalama 41,22 motorinin ise litre fiyatı 44,3 liradan satılıyor.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Faslı filozof Abdurrahman'ı kabul etti Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Faslı filozof Abdurrahman'ı kabul etti Haberi Görüntüle

PETROL FİYATLARINDA İBRE AŞAĞI YÖNDE

Geçen hafta ABD'de tahminleri aşan enflasyon ve beklentinin üzerinde düşen perakende satış verileri açıklandı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine beklenenden daha geç başlayacağı beklentisi ve talebin zayıfladığına işaret eden veriler petrol fiyatlarının aşağı yönlü hareketini destekledi.

Dev rezerv göz kamaştırıyor! Bölgeyi terörden temizleyip petrol zengini olacaklar! Dev rezerv göz kamaştırıyor! Bölgeyi terörden temizleyip petrol zengini olacaklar! Haberi Görüntüle

MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Benzin ve mazot fiyatı üzerinde etkili olan brent petrol, 82 doların seviyelerinde işlem görürken akaryakıt fiyatları tarafında sektör temsilcilerinden yeni 1 haber geldi. Üç haftanın en yüksek seviyesinden gerileyen petrol fiyatları, motorin fiyatları tarafına da indirim olarak yansıdı. Yarından itibaren geçerli olmak üzere motorine indirim bekleniyor.

Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon tahminleri değişti Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon tahminleri değişti Haberi Görüntüle

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading