Yandex Metrica

Araç almak isteyenler dikkat: O tarihte araba fiyatları sil baştan değişecek! İndirim sonrası fiyatlar resmen tavan yapacak!

Araç almak isteyenler dikkat: O tarihte araba fiyatları sil baştan değişecek! İndirim sonrası fiyatlar resmen tavan yapacak!

Araç piyasasında ikinci el ve sıfır otomobil fiyatları son 3 ayda yüzde 20 oranında düştü. Araç almak isteyenler piyasa uzmanlarından uyarı geldi. Araç fiyatlarına o tarihten itibaren yeni fiyatlar uygulanacak.

Ekonomi

30.04.2024, 04:30

Araç fiyatlarını merak eden vatandaşlar tarafından ikinci el ve sıfır otomobil piyasasında yaşanan gelişmeler merak ediliyor. Son 3 ay içerisinde yaşanan gelişmeler ile birlikte marka ve model bazlı olarak araç fiyatlarında yüzde 20 düşüş meydana geldi. Düşüşün önümüzdeki yıl devam etmeyeceğini ifade eden sektör temsilcisi Muhammed Ali Karakaş, “İkinci el otomobil fiyatlarında en dipteyiz. Maalesef 2024 yılında bu tablo devam etmeyecektir. Tüketicimiz yeni yılda artışa hazırlıklı olsun” dedi. 

Ay başında hesaplara aktarılacak: Emekliye ek zam müjdesi! Hangi emekli grubu ne kadar zam alacak? Ay başında hesaplara aktarılacak: Emekliye ek zam müjdesi! Hangi emekli... Haberi Görüntüle

FİYATLAR TAVAN YAPACAK

Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanacak yeni kararla birlikte ikinci el araç fiyatları son 3 yıl içerisinde ilk kez bu kadar düştü. Son 3 ayda yaşanan düşüş vatandaşı sevindirdi. Gözler 2024 yılına çevrilirken uzman isimde beklentiyi açıkladı. Marka ve model bazlı olarak araç fiyatları yüzde 20'ye kadar düşüş gösterirken bazı modellerde bu oran yüzde 30'a kadar yükseldi. Araç fiyatlarında en dipteyiz diyerek önemli açıklamalarda bulunan Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, daha fazla düşüş ihtimalinin olmadığını ifade etti. 

Emekliye cillop gibi ek ödeme! Karar gece yarısı saat 00:00'da çıktı! 22-23-24 Temmuz’da ekstra maaş verilecek Emekliye cillop gibi ek ödeme! Karar gece yarısı saat 00:00'da... Haberi Görüntüle

PAZARDA KÜÇÜLME MEYDANA GELECEK 

Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da yılbaşı kampanyaları için birçok farklı avantaj sağlandığının altını çizen  uzman isim, yeni yıl ile birlikte ikinci el ve sıfır otomobil fiyatlarının yükseliş trendine gireceğini ifade etti. Fiyatların yükselmesi ile birlikte otomobil alımı için ihtiyaç olan finansman modellerinin yokluğu gibi problemlerin ortaya çıkacağını söyleyen Karakaş, ikinci el araç pazarında önümüzdeki yıl belirli bir oranda daralma olacağını belirtti. Sektörde genel bir endişenin bulunduğunu belirten uzman isim, “Ancak bankaların kredi verme iştahı artarsa daha stabil bir pazardan söz edebiliriz. Şu anda bazı marka ve modellerde neredeyse geçtiğimiz kış gördüğümüz seviyelere yakın fiyatlarla karşılaşıyoruz” dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading