Yandex Metrica

Araç alacaklara kritik uyarı! 7 Temmuz'dan itibaren satılmayacak

Araç alacaklara kritik uyarı! 7 Temmuz'dan itibaren satılmayacak

Avrupa Komisyonu'nun yeni yönetmeliği, 7 Temmuz'da Türkiye'de de yürürlüğe girecek. GSR II regülasyonunda belirtilen donanımlara sahip olmayan araçlar, 7 Temmuz'dan itibaren satışa sunulamayacak.

Ekonomi

27.05.2024, 15:55

Son dönemde Türkiye otomotiv pazarında birçok marka, kredi, takas desteği ve nakit indirimi gibi kampanyaları artırırken, ikinci el piyasasında da fiyatlarında dengelenme süreci devam ediyor.

Bankalar kesenin ağzını açtı! Promosyon kampanyaları Temmuz'da rekor kırdı: Emekliye 24 bin TL nakit para! Bankalar kesenin ağzını açtı! Promosyon kampanyaları Temmuz'da rekor kırdı: Emekliye... Haberi Görüntüle

CAZİBESİ AZALIYOR

Ticaret Bakanlığı, yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek ikinci el piyasasındaki aşırı yüksek fiyatları dengelemek için tedbirler aldı. Otomobilin "yatırım aracı olarak görülme" cazibesinin azalmasıyla birlikte, gerçek alıcılar ile otomotiv markaları arasında denge sağlanmış durumda.

Geçen yılın ikinci yarısından itibaren yaşanan bu gelişmelerin ardından, yeni ekonomi programının fiyatların dengeye oturmasına katkı sağladığı belirtiliyor.

Ne altın ne petrol yeni kral lityum! Bilim adamları yüzyılın keşfi olarak yorumladı: Türkiye'de de var Ne altın ne petrol yeni kral lityum! Bilim adamları yüzyılın... Haberi Görüntüle

SIFIR ARAÇLARA KREDİ, TAKAS NE NAKİT İNDİRİMİ

En son yaşanan gelişmelerin ardından, birçok otomotiv markası sıfır araçlarda kredi, takas imkanı ve nakit indirim gibi kampanyalara başladı. Bazı bayilerin, liste fiyatının altında satış yaparak müşterilere cazip fırsatlar sunduğu, kampanyalarda indirim oranlarının yüzde 20'ye kadar çıktığı ifade ediliyor.

100 ila 300 bin lira arasında indirim uygulayan markaların olduğu sıfır araçlar dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra nakit indirimlerin yanı sıra markaların finansman kampanyaları da devam ediyor.

Moody's, Türkiye kararını açıkladı: Kredi notu iki kademe yükseldi, görünüm 'pozitif' olarak korundu Moody's, Türkiye kararını açıkladı: Kredi notu iki kademe yükseldi, görünüm... Haberi Görüntüle

7 TEMMUZ'A DİKKAT

Ertemel, Avrupa Birliği'nin "Genel Güvenlik Yönetmeliği" (GSR) çerçevesinde, GSR tescili olmayan sıfır araçların 7 Temmuz'dan itibaren satışına izin verilmeyeceği haberlerini kendilerinin de takip ettiklerini ifade etti.

İMAS Başkanı Ertemel, "Bayiler ve distribütörler ellerinde olan bu araçları bir an önce eritip esasında bu riskten kurtulmak istiyorlar. Bununla alakalı çeşitli kampanyalar düzenleniyorlar. Tahmin ediyorum eğer o tarihe kadar bu araçları satamayıp ellerinde de kalırsa onları belki kendilerine faturalayıp kiralama yöntemiyle belki daha sonra 6 ay-6 bin kilometre şartı oluştuktan sonra kendileri satabilirler diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Hayrettin Ertemel, Türkiye otomotiv pazarında yıl sonunda 900 ila 950 bin adetlik bir satış hacmi beklediklerini belirtti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading