Yandex Metrica

Antalya'ya turist akını! Günde 60 bin kişi geliyor

Antalya'ya turist akını! Günde 60 bin kişi geliyor

 Pandemi süreci ve ardından Ukranya-Rusya savaşı ile turist sıkıntısı çekmesi beklenen Antalya’ya turistler adeta akın etti. Pandemi sonrası yılın ilk 5 ayında turist artışı yaşanırken Mayıs ayından itibaren günlük ortalama 60 bin turist gelmesi işletmecileri mutlu etti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:20

Antalya'da turizm verileri Antalyalı işletmecileri memnun etti. Pandemi sonrası yılın ilk 5 ayında turist artışı yaşanırken günlük ortalama 60 bin turist geliyor.

Emekliye müjdeli haber gece yarısı 00:05'de duyuruldu! TBMM’den onay çıktı Ekstra ödemeler hesaplara yatıyor Emekliye müjdeli haber gece yarısı 00:05'de duyuruldu! TBMM’den onay çıktı... Haberi Görüntüle

“CİDDİ HAREKETLİLİK VAR”

Rusya ve Ukrayna kaynaklı oluşan turist açığı alternatif ülkelerle kapatıldı.

Kemer Tanıtım Vakfı Başkanı Volkan Yorulmaz, "Bu savaş ortamında, kriz ortamında alternatif pazarlar çok önem kazandı. Zaten Antalya çanağının en önemli pazarı olan Almanya bir, İngiltere iki, buradaki farkı yarattı diyebiliriz. İskandinav ülkeleri yine çok ciddi hareketlilik gösterdi" dedi.

Ulaşıma her gün yeni bir ivme! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon-Kocaeli direkt uçuşları başlıyor! Ulaşıma her gün yeni bir ivme! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi:... Haberi Görüntüle

ANTALYA TURİST SAYISINDA HEDEF BÜYÜTTÜ

Turizmin başkentine günde ortalama 60 binin üzerinde turist geliyor. Bu yoğunluk havalimanına yansıyor. Yorulmaz, kente günlük ortalamada 250'ye yakın uçağın indiğini söylüyor.

SGK'ya hemen başvurun! Eşini kaybetmiş erkeklere çift maaş! SGK'ya hemen başvurun! Eşini kaybetmiş erkeklere çift maaş! Haberi Görüntüle

2022 YILINDA HEDEF 11 MİLYON TURİST

Antalya 2021 yılında 9 milyonun üzerinde turisti ağırladı. Bu yıl ise hedef büyütüldü.

Bu hızla artışın devam etmesiyle bu sene 11 milyon sayısının aşılacağını söyleyen Yorulmaz, geçen seneden daha iyi bir sezon geçirildiğinin altını çizdi.

Antalya'da sektör temsilcileri sağlık turizmi ve alternatif merkezler ile hedeflenen sayıya kolaylıkla ulaşılabileceğini düşünüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading