Yandex Metrica

Altında kritik 3 nokta! İşte uzman isimden net açıklama

Altında kritik 3 nokta! İşte uzman isimden net açıklama

Altın fiyatları, ekonomik ve jeopolitik etkenlerin etkisi altında dalgalanmaya devam ediyor. ABD'nin ekonomik verileri ve Federal Rezerv'in (FED) açıklamaları, fiyatların belirlenmesinde önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Bu nedenle yatırımcılara, uzun vadeli planlama yapmaları ve riskleri etkin bir şekilde yönetmeleri öneriliyor.

Ekonomi

28.05.2024, 16:09

Küresel ekonomik ve jeopolitik gelişmeler, altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Son iki ay içinde altın fiyatları belirli bir aralıkta dalgalanırken, Nisan ayının başından itibaren iki kez 2430 doları aşarak 2280 dolara yükseldi. Ancak ons altın, genellikle 150 dolarlık bir bant aralığında seyretmeye devam ediyor.

19 Temmuz Moody's Türkiye kararı saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye kararı borsa açıkken açıklanır mı? 19 Temmuz Moody's Türkiye kararı saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye... Haberi Görüntüle

FED FAİZ ARTIŞI ALTINI ETKİLEDİ

Özellikle ABD'den gelen ekonomik veriler ve Federal Rezerv'in (FED) bölge başkanlarının sert açıklamaları, ons altın fiyatlarını etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor. ABD'deki enflasyonist baskıların devam ettiğine işaret eden veriler, altın fiyatlarının rekor seviyelerden geri çekilmesine yol açmıştı. FED üyelerinin faiz artışı konusundaki tavrı da ons altın üzerinde baskı unsuru olarak algılanıyor.

Ay başında hesaplara aktarılacak: Emekliye ek zam müjdesi! Hangi emekli grubu ne kadar zam alacak? Ay başında hesaplara aktarılacak: Emekliye ek zam müjdesi! Hangi emekli... Haberi Görüntüle

GRAM ALTINI BASKILIYOR

Yerel piyasalarda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika kararlarının etkisiyle TL faiz oranlarında artış ve doların zayıf seyri, gram altının baskı altında kalmasına neden olmaya devam ediyor. Gram altının fiyatı, iç piyasalardan gelen desteği dolar/TL kuru nedeniyle bulamıyor ve bu dönemde ons altının belirleyici olduğu bir süreçten geçiyor.

Adıyaman'da kan donduran cinayet! Cesedi attığı yer 'bu kadar da olmaz' dedirtti! Adıyaman'da kan donduran cinayet! Cesedi attığı yer 'bu kadar da... Haberi Görüntüle

YATIRIMCILARA ÖNERİ VERDİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, yatırımcılara önemli önerilerde bulunuyor. Kısa vadeli perspektifin altın alımı için cazip olmadığını belirterek, toplam portföyün yüzde 40'ını altına ayırmanın uygun olabileceğini vurguluyor. Ayrıca, faizlerin yüksek olduğu dönemlerde bir miktar likiditede kalmak gerektiğini vurguluyor. Gelecekte Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının altın fiyatları üzerinde etkili olabileceği tahmin ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading