Yandex Metrica

Altında dikkat çeken gerileme: İslam Memiş rakam verdi! Düşüşler kalıcı olmayacak: '2024'te altın çağı yaşanacak'

Altın fiyatlarında dikkat çekici bir gerileme yaşandı. Haftanın başlangıcında, ons altın 2148 doları test ederek tarihi rekorunu kırdı. Ancak, onsdan esen rüzgarla birlikte altın gram fiyatı rekorlar serisine bir yenisini ekleyerek zirvesini güncelledi. Sert yükselişlerin ardından altın fiyatları kar satışlarına maruz kaldı ve altın gram fiyatı 1900 TL psikolojik direncin altına geriledi. Piyasalardaki dalgalanmanın ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 'Düşüşlerin kalıcı olmadığını' belirterek dikkat çeken altın yorumları yaptı. 

Ekonomi

23.01.2024, 21:49

Altın gram fiyatı, rekorlar silsilesinin ardından ons altına paralel bir düşüş sergiledi. Cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin etkisiyle ons altın tekrar 2000 dolar seviyesine geriledi ve bu durum altın gram fiyatını olumsuz etkiledi. 

Bu gelişmelerin ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki hareketlilikle ilgili dikkat çeken altın yorumlarında bulundu. 

Türkiye ve Rusya arasında nükleer enerji teması! Türkiye ve Rusya arasında nükleer enerji teması! Haberi Görüntüle

ALTINDA ÇİFTE REKOR

Haftanın başlangıcında, ons altın 2148 doları görerek tarihi rekorunu kırdı ve ons altın etkisiyle altın gram fiyatı da zirvesini güncelledi.

Ancak, sert yükselişlerin ardından altın fiyatları kar satışlarına maruz kalarak geriledi. Bu düşüşler, yatırımcıları tarafından "Alım fırsatı mı?" sorusunu gündeme getirdi.

İslam Memiş'in açıklamaları ise şöyle:

Bakanlık müjdeyi duyurdu: SED ödemelerine dev zam geldi: Zamlı maaşlar hesaplara yatıyor Bakanlık müjdeyi duyurdu: SED ödemelerine dev zam geldi: Zamlı maaşlar... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARI ABD ENFLASYON VERİSİNE ODAKLANDI

Memiş, Aralık ayı verilerinin ABD için önemli olduğunu belirterek; "Cuma günü Tarım dışı istihdam verileri açıklanmıştı. Veri etkisiyle tekrar 2 bin dolar seviyesine gerileyen ONS altın gördük. Bu geri çekilmeler normal. Çok hızlı yükselişler vardı. Beraberinde kar satışlarının gelmesi normal. Önümüzdeki hafta Amerika'da enflasyon verisini takip edeceğiz. Enflasyon verisinden sonra yine bir dalgalanma olabilir altın fiyatlarında. Yani 1980-2080 dolar aralığında kısa vade için takip etmeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Türkiye'de haziranda kaç konut satıldı? Geçen yılın aynı ayına göre azalış var Türkiye'de haziranda kaç konut satıldı? Geçen yılın aynı ayına göre... Haberi Görüntüle

"ONS ALTINDA 1980-2080 DOLAR ARALIĞINI TAKİP EDECEĞİZ"

"ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararı var. FED'in pas geçmesi bekleniyor." diye konuşan uzman isim, "Tekrar faizleri 2024 yılının ilk çeyreğinde 25 baz puan faiz indirimi yapması bekleniyor. Piyasanın genel kanısı bu yönde. 1980-2080 dolar aralığını takip edeceğiz ama 2024 yılı içerisinde 2350 dolar seviyesine kadar bu yükselişlerin olma olasılığı güçlü." açıklamasında bulundu. 

Ankaralılar çılgına döndü! Ulaşıma kallavi zam! Ankaralılar çılgına döndü! Ulaşıma kallavi zam! Haberi Görüntüle

2023 YIL SONU TAHMİNİ BELLİ OLDU

Altın fiyatlarını yükselten bütün şartlar oluşmaya başladı. Yine dünyadaki Merkez Bankaları'nın faiz artırımını bitirdiği faiz indirimlerine başlayacağı jeopolitik gerilimlerinin devam ettiği bir süreç var karşımızda. ONS tarafında yine 2350 dolar seviyesine kadar bir yükseliş bekliyoruz. 2023 yılını 2000 bin dolar seviyesinde tamamlayan bir ONS altın karşımızda göreceğiz. Gram altın hem dolardan hem ONS altından destek görmeye devam ediyor.

Araç sahipleri dikkat: Benzin ve motorine zam mı geliyor? İşte 22 Temmuz 2024 akaryakıt fiyatları Araç sahipleri dikkat: Benzin ve motorine zam mı geliyor? İşte... Haberi Görüntüle

Vatandaş ucuz almasın, fiyatlar yeter ki uçsun! Fahiş fiyata satamayınca domatesleri çöpe döktüler! Vatandaş ucuz almasın, fiyatlar yeter ki uçsun! Fahiş fiyata satamayınca... Haberi Görüntüle

ARALIK AYI ALIM FIRSATI SUNUYOR"

"Fiziki tarafta Kapalıçarşı piyasasında 1943 lira seviyesinden kapanış yaptı gram altın. 1920 TL destek seviyesini takip etmeye devam ediyoruz. Aslında Aralık ayında yaşanan bu gerileme geri çekilme kar satışları, orta ve uzun vadeli yatırımcıları, düğün yapacak olanlara altın borcu olanlara iyi fırsatlar sunuyor." diye konuşan İslam Memiş, düşüşlerin kalıcı olmadığını şöyle anlattı:

Aralık ayı çok güzel bir geri çekilmeyle birlikte bir fırsat oluşumunda. Bu düşüşler kalıcı değil tekrar 1900-2000 arasında yılı tamamlarız TL fiyatında.

19 Temmuz Moody's Türkiye kararı saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye kararı borsa açıkken açıklanır mı? 19 Temmuz Moody's Türkiye kararı saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye... Haberi Görüntüle

ALTIN GRAM FİYATI İÇİN 2024 TAHMİNİ

Hedef 2000 TL seviyesi ve 2024 yılının ilk çeyreğinde 2000-2250 TL seviyesinde görmeye devam edeceğiz ve 2024 yılının tamamına baktığımızda özellikle yaz aylarına baktığımız zaman bu yükselişlerin 2500 TL devamında 2700 lira seviyesine yükselme ihtimali var. Hem döviz kuru seviyesinde hem ONS altın gram altını pozitif yönde destekleyeceğini söyleyebilirim.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading