Yandex Metrica

Altın Uzmanı Şirin Sarı'dan gram altın için yatırımcılara uyarı: Dikkat etmezseniz...

Altın Uzmanı Şirin Sarı'dan gram altın için yatırımcılara uyarı: Dikkat etmezseniz...

Altın fiyatlarında 2 gündür arka arkaya düşüş meydana gelirken, Altın Uzmanı Şirin Sarı'dan altın yatırımcılarına kritik uyarılar geldi. Sarı, ''Seçim dolayısıyla ciddi bir talep gelmişti. Darphane’nin altın talebine yetişemedi.'' dedi.  

Ekonomi

28.04.2024, 14:05

Yeni haftada altın fiyatlarında arka arkaya düşüş söz konusu. Altin fiyatları yüzde 2'den fazla değer kaybetti. Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 518 liradan, çeyrek altın 4 bin 318 liradan ve Cumhuriyet altını ise 17 bin 515 liradan işlem görüyor.

Ortadoğu'da düşen tansiyonun altına olan talepteki düşüşe neden açtığını belirtti. ABD Merkez Bankası FED'in faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına yönelik belirsizliği ise altın fiyatlarının üzerinde etkili olmaya devam ettiği belirtildi.

Karadeniz'de doğalgazdan sonra petrol müjdesi! Bakan Bayraktar üç ili işaret etti Karadeniz'de doğalgazdan sonra petrol müjdesi! Bakan Bayraktar üç ili işaret... Haberi Görüntüle

ALTIN YATIRIMCILARI DİKKATLİ OLMALI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, ''Altın fiyatlarının şu an Asya tarafından belirlendiğini söyleyebiliriz. Başta Çin olmak üzere üretilen altının 3’te ikisini alıyor. Bir de jeopolitik riskler var. Bu da altında son bir buçuk aylık yükselişi tetikledi. Neredeyse yüzde 25’in üzerinde değer kazandı ons altın. Bir de ons altın üzerinde etkili olan dolar endeksi ve ABD Merkez Bankası Fed var. Enflasyonda yükseliş eğilimi hala devam ediyor. Enflasyonun soğumaması faizin de yüksek kalmasını sağladığı için ons altının kararsız bir seyir içerisinde olmasını sağlıyor'' ifadelerini kullandı.

Şirin Sarı, ''Yurt içinde gram altın ons altına bağlı olarak yükseldi. Dolar stabil bir hareket içerisinde. Bu yüzden yıl başından bu yana ons altın gram altını daha çok etkiledi'' ifadelerini kullandı.

Motorine indirim mi geliyor 23 Nisan? Motorine bugün indirim var mı, işte güncel akaryakıt fiyatları Motorine indirim mi geliyor 23 Nisan? Motorine bugün indirim var... Haberi Görüntüle

ŞİRİN SARI'DAN GRAM ALTIN TAHMİNİ

Şirin Sarı'dan yeni gram altın fiyat tahmini geldi. Şirin Sarı, ''Yılın ikinci yarısında altın fiyatlarında daha fazla yukarı yönde ivme bekleyebilirdik ama bu çok hızlı gerçekleşti. Bir miktar bekleme süreci gerçekleşebilir. Ons altında yatay bir hareket de görebiliriz. Ama yükseliş bitti demek için şu an erken.oldman Sachs’ın, Citibank’ın 3000 dolara varan ons altın tahminleri var. Bu tahminlere göre gram altın fiyatı tahminlerine baktığımızda 2850 lira ila 3500 TL arasında fiyatlanma olabilir. Eğer bahsettiğimiz sorunları konuşmaya devam ederken altının önümüzdeki 2-3 yıl daha hem en fazla konuşulan enstrüman hem de en fazla kazandıran diyemeyiz ama portföylerde daha fazla yer almaya devam edecek. Kısa vadede düşüşler görebiliriz. Ama 3000 TL ve üzerindeki fiyatları görmememiz için şu an bir neden yok'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading