Yandex Metrica

Altın fiyatları için 2024 tahmini! ABD'li bankadan rekor açıklaması: Brent petrol fiyatları etkili olacak

Altın fiyatları için 2024 tahmini! ABD'li bankadan rekor açıklaması: Brent petrol fiyatları etkili olacak

Ons altın güçsüz dolar ve Fed’in para politikalarındaki değişim beklentileriyle 2 bin dolar üzerindeki seyrini sürdürüyor. Gram altın ons tarafından aldığı destekle sabah saatlerinde 1.900 TL’ye kadar çıktı. Amerika’nın en büyük ikinci bankası olan BofA, altın için yayımladığı analizde çarpıcı tahminlere yer verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 21:47

Ons altın, 2024 yılında güçsüz dolar ve Fed'in para politikalarındaki değişim beklentileriyle 2 bin dolar üzerindeki seyrini sürdürüyor. Bank of America, altın için çarpıcı bir tahminde bulunarak, 2024 yılında ons altının 2.400 dolara kadar yükselebileceğini açıkladı.

Bankanın analistleri, Orta Doğu'daki savaşın yakın vadede altını desteklemeye devam edeceğini belirtiyor. Bununla beraber, sarı metalin faiz oranlarına göre değerlenen bir yatırım aracı olmayı sürdüreceğini ifade ediyor. Banka analistleri, çatışmaların petrolle ilişkisi sayesinde altını tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıyabileceğini ifade ediyor.

Ons altın, 2023 yılında 1.800 doların altına geriledikten sonra, son dönemde güçlenerek 2 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. Bank of America'nın tahmini gerçekleşirse, ons altın 2023 yılındaki performansına göre yaklaşık yüzde 33 oranında değer kazanacak.

Ons altının yükselişine neden olan faktörler şu şekilde sıralanabilir:

  • Güçsüz dolar: Dolar endeksi, 2023 yılında düşüş eğilimi göstererek 100 seviyesinin altına geriledi. Doların değer kaybetmesi, ons altının dolar cinsinden fiyatını yükseltiyor.
  • Fed'in para politikalarındaki değişim beklentileri: Fed, enflasyonist baskıların azalmasıyla birlikte faiz oranlarını düşürmeye hazırlanıyor. Faiz oranlarının düşürülmesi, faiz getirisi düşük olan altın gibi yatırım araçlarına olan talebi artırabilir.
  • Orta Doğu'daki savaş: Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, küresel petrol ve enerji piyasalarını olumsuz etkiliyor. Bu durum, altın gibi güvenli liman olarak görülen yatırım araçlarına olan talebi artırabilir.

Altın fiyatlarının 2024 yılında 2.400 dolara kadar yükselip yükselmeyeceğini zaman gösterecek. Ancak, Bank of America'nın tahmini gerçekleşirse, altın yatırımcıları için oldukça kazançlı bir yıl olabilir.

Altın fiyatlarına Trump etkisi: Yukarı yönlü sert hareket! İşte 15 Temmuz 2024 güncel altın fiyatları Altın fiyatlarına Trump etkisi: Yukarı yönlü sert hareket! İşte 15... Haberi Görüntüle

GRAM GÜNE REKORLA BAŞLADI

Bu haftanın başlarında Fed yetkilileri, enflasyonist baskıların azalması nedeniyle önümüzdeki aylarda faiz indirimi olasılığını işaret etti. Piyasalar artık ABD merkez bankasının gelecek yıl mayıs ayında yapacağı toplantıda faiz indirimi ihtimalini %80 olarak görüyor. 

Veri cephesinde ikinci bir okuma, ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte %5,2 büyüdüğünü gösterdi; bu, önceden tahmin edilen %4,9'un üzerindeydi. Yatırımcılar şimdi daha fazla öncü bilgi için için ABD'de Perşembe günü yayınlanacak kişisel tüketim harcamaları enflasyon raporunu ve  Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günkü yeni açıklamalarını bekliyor.

Gelişmelere paralel altın, 2 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. Gram altın güne 1.900 TL seviyelerinden başlarken gün içinde 1.886 TL seviyelerine kadar geriledi. Çeyrek altın 3 bin 130 liradan, cumhuriyet altını 12 bin 790 liradan satılıyor.

Zincir marketlerde karekod uygulaması! Vatandaş kasaya gitmeden öğrenebilecek Zincir marketlerde karekod uygulaması! Vatandaş kasaya gitmeden öğrenebilecek Haberi Görüntüle

ALTIN İÇİN SEVİYE BELLİ OLDU

BofA tarafından yayımlanan 2024 Metal ve Madencilik Görünüm Raporu’na göre, Orta Doğu’daki savaş yakın vadede altını desteklemeye devam edecek. Bununla beraber sarı metal faiz oranlarına göre değerlenen bir yatırım aracı olmayı sürdürecek. Banka analistleri çatışmaların petrolle ilişkisi sayesinde altını tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıyabileceğini ifade ediyor. Bankaya göre, her şey eşit olduğunda altın fiyatı 2 bin 400 dolara kadar yükselebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading