Yandex Metrica

Altın düşüyor! İşte son durum...

Altın düşüyor! İşte son durum...

Altın fiyatları dolardaki toparlanmanın etkisiyle hafif geriledi. Geçen hafta ortasında 1,912 dolara kadar yükselen altının ons fiyatı, hafif toparlanarak dün gördüğü1.890 doların da altına geriledi. Sabah saatlerinden itibaren altının gram fiyatı düşüşe geçti.

Ekonomi

23.01.2024, 17:32

Hafta boyu gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve cumhuriyet altını fiyatları, anlık olarak değişim göstermişti. Altın haftanın ikinci gününe kırmızı renkli ibreyi göstererek girdi. Şu anda 522 TL'de olan altın fiyatlarının düşüşe geçip geçmeyeceği altına yatırım yapmak isteyenler tarafından merak konusu oldu.  

İç piyasada, gram altın 522 liraya, çeyrek altın 844 liraya, Cumhuriyet altını da 3,344 liraya geriledi.

ALTIN NEDEN DÜŞTÜ?

ABD’de yakıt talebinin hızlı arttığını gösteren verilerin etkisiyle geçen haftanın son işlem gününde iki yılın en yüksek düzeyine tırmanan petrol fiyatları, yatırımcıların bu hafta İran ve büyük devletler arasında gerçekleşecek nükleer anlaşma görüşmelerinin sonucunu beklemesiyle geriledi. İran’ın nükleer anlaşmaya geri dönmesinin dünya genelinde ham petrol üretimini artırması bekleniyor.

ABD Enerji Enformasyon Yönetimi’nin, ABD’de stratejik petrol stokları dışındaki ham petrol stoklarının geçen hafta 5.1 milyon varil birden gerilediğini gösteren verilerinin ardından 72.17 dolara kadar çıkarak, Mayıs 2019’dan bu yana en yüksek düzeyini gördü. Özel bir kuruluş olan Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (American Petroleum Institute – API) verilerine göre de ABD genelinde ham petrol stokları aynı haftada 5.36 milyon varil azaldı.

Altın fiyatları da, dolardaki toparlanmanın etkisiyle hafif geriledi. Geçen hafta ortasında 1,912 dolara kadar yükselen altının ons fiyatı, hafif toparlanarak dün gördüğü 1.890 doların da altına geriledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading