Yandex Metrica

Altın bugün piyasalarda ses getirecek! İslam Memiş yatırımcıları 'saat 15:30'dan sonraya dikkat' diyerek uyardı!

Altın bugün piyasalarda ses getirecek! İslam Memiş yatırımcıları 'saat 15:30'dan sonraya dikkat' diyerek uyardı!

Altın piyasasında tahminleriyle ön plana çıkan finans analisti İslam Memiş, bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan ABD enflasyon verisi öncesinde altın yatırımcılarını uyardı. Memiş, özellikle dolar etkili olarak ons altın ve gram altına karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.   

Ekonomi

21.03.2024, 16:25

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasaları etkileyecek olan bugünkü ABD enflasyon verisi öncesi piyasalardaki beklentisini açıkladı. Memiş, açıklanacak veri öncesinde "Borsa İstanbul 9131 puandan dünü tamamladı. 9155'den geçen haftayı tamamlamıştı. Fitch'in kredi notunu yükseltmesi borsada gün içinde tepki alımlarına neden oldu. 9368 puana kadar yükseliş oldu ancak 9400 direncinin üzerinde kapanış olmadı. Borsa tarafında 8400-9400 puanın geçerli olduğunu, satış yönlü sürecin devam edeceği beklentisini ifade etmiştim. Beklentim devam ediyor" dedi. 

Akaryakıt fiyatlarında sert düşüş! Benzin ve motorine dev indirim yolda: İşte güncel fiyatlar Akaryakıt fiyatlarında sert düşüş! Benzin ve motorine dev indirim yolda:... Haberi Görüntüle

"DOLARDA RESMİ VE SERBEST PİYASA ARASINDA FARK VAR"

Dolar kuru serbest piyasalarda 33 lira üzerinde olduğunu resmi kur ile serbest piyasalar arasında 1 liralık bir fark olduğunu vurgulayan Memiş, "3 fiyat var. 3 de yabancı yatırımcı portföyü var karşımızda. Resmi kur fiyatları, 32 lira seviyesi KKM sürecinde, faiz sürecinde varlıklarını sürdürenler bunu baz alıyorlar. Bankalarda 32.50-32.70, serbest piyasalarda ise 33 lira üzerinde. 3 yatırımcı, 3 de kur var karşımızda. "dedi. 

İndi-bindisi bile cep yakan taksilerde sürücüler yeni zammı beğenmedi: Kontak kapatacağız! İndi-bindisi bile cep yakan taksilerde sürücüler yeni zammı beğenmedi: Kontak... Haberi Görüntüle

"DOLAR KURUNDAKİ VARLIKLARDA GERİ ÇEKİLME MÜMKÜN"

Dolar kurunda pozitif beklentinin devam ettiğini ifade eden İslam Memiş, "Yıl içinde 40 lira rakamı beklenti dahilinde. Euro dolar paritesinde 1.0850-1.10'u bekliyor olacağım. ABD enflasyon verisi var. Dolar karşısındaki varlıklarda geri çekilme mümkün. Euro dolar paritesinde sarkmalar olursa aşağıda sürpriz olmamalı." açıklamasında bulundu. 

Aracı olan herkes dikkat! Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı: Sakın o ücretleri ödemeyin! Aracı olan herkes dikkat! Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı: Sakın o... Haberi Görüntüle

GRAM ALTINDA 15:30'DAN SONRAYA DİKKAT

İslam Memiş, borsa ve dolar-euro tahminlerinin ardından gram altınla ilgili 15:30'dan sonrasına özellikle dikkat edilmesi gerektiğini söylediği uyarısını paylaştı. Memiş, ons altınla ilgili olarak, "Ons altın 2189 dolara kadar yükseldi, rekor tazeledi ancak ons altında bir kar satışı beklediğimi ifade ettim. Yaklaşık 80 dolarlık satış gelmesi muhtemel sonuç olabilir. 2100 dolar destek seviyesini takip ediyor olacağım" dedi.

3 çocuklu aileler için öyle bir paket hazırlandı ki! Ömür boyu emeklilik ve indirim fırtınası geliyor 3 çocuklu aileler için öyle bir paket hazırlandı ki! Ömür... Haberi Görüntüle

"ELİNDE ALTINI OLANLAR SATIŞ İÇİN ACELE ETMELİ"

Gram altın yatırımcısının da ons altında gerçekleşebilecek bu satışları takip etmesi gerektiğinin altını çizen Memiş, şu açıklamalarda bulundu; 2100 karşısında gram altın kaça tekabül ediyorsa, orada alım fırsatı yakalayacak. Satışların kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Yön yukarı. 2245 lira resmi kur var karşımızda. 2432 lira serbest piyasalarda gram altın. 2400 altına sarkmalar bekliyorum gram altında da. Elinde altın bulunduran satış için acele etmemeli. Fırsat bekleyen de ABD enflasyon verisinden sonra fırsat yakalayabilir, bu değerlendirilmeli.

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading