Yandex Metrica

Altın bir aşağı, biri yukarı: İslam Memiş yatırımcıları uyardı: Manipülasyon ayına hazır olun

Altın bir aşağı, biri yukarı: İslam Memiş yatırımcıları uyardı: Manipülasyon ayına hazır olun

Jeopolitik gerilimleri etkisinde kalan altın dalgalı seyrine devam ediyor. Haftanın başında çifte rekor kıran altın bugün yönünü eksiye çevirdi. İslam Memiş ise yatırımcıları "Manipülasyon ayına hazır olun" diyerek uyardı. Peki altın fiyatları kaç TL olacak?

Ekonomi

22.05.2024, 17:41

Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler, ABD Merkez Bankası'nın faiz karına ilişkin beklentiler ve büyük büyük merkez bankalarının altın biriktirme yarışı altın fiyatlarına bu hafta çifre rekor getirdi. Ons altın 2.454 doları aşarak tarihi zirvesini yineledi. İç piyasa da ise gram altın bir süredir yaşadığı düşüşe dur dedi. 

Bugün itibariyle ons altın fiyatı 2.414 dolardan kendine alıcı buluyor. Gram altın ise Kapalıçarşı'da 2.636 lira seviyesinde işlem görüyor. Yaşanan gelişmelerden sonra sltın fiyatlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan İslam Memiş, "Mayıs ve Haziran ayları manipülasyon ayı ve manipülasyon ayına hazır olun." uyarısında bulundu. 

"Çünkü bir sabah kalktığınız zaman farklı bir dünya ekonomisine uyanabilirsiniz” diyen İslam Memiş, “Farklı gelişmeler yaşanabilir. Bu da yatırım araçlarında sert algılamalara neden olabilir. Ben jeopolitik gerilim tarafında İsrail’in bir bölgesel savaş istediğini, yeni bir Körfez savaşı çıkma ihtimalini güçlü gördüğümü söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Bakanlık ödemelere zam yapmaya hazırlanıyor! Vatandaşların hesabına 7 bin 608 lira yerine 9 bin 281 lira yatacak Bakanlık ödemelere zam yapmaya hazırlanıyor! Vatandaşların hesabına 7 bin 608... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

Sözlerine devma eden altın kahini, "Tabii bu yıl sonuna kadar değerli emtialar tarafında altın ve gümüş yeni rekorlara imza atabilir. Bunun hazırlığını merkez bankaları zaten yaptı" dedi. Ayrıca Memiş, "024 yılının ilk çeyreğinde merkez bankaları bin 238 tonluk altın alımı yaptı ve yine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da 30 tonluk alım yaptığını gördük." ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden Memiş, "Merkez bankaların her altın rezervlerini artırmasından sonra jeopolitik gerilimlerin aslında bir noktada patlak verdiğini bize göstermiş oluyor. Bu yılla alakalı 3 bin-3 bin 500 TL seviyesi ile alakalı beklentim devam ediyor." şeklinde konuştu.

Ons altın beklentisini açıklayan İslam Memiş, ilk etapta 2.600 dolar ve devamında ise 3 bin dolar seviyesini beklediğini belirterek, "Şu anda bu seviyelerin yukarısını revize edecek bir gelişme şu anda yok" ifadelerini kullandı.

"Ancak bir jeopolitik gerilim tekrar tırmanırsa ve sıcak savaşa dönüşürse bu durum tabii ki değişebilir ama bugünkü ekonomik koşullar bugünkü gelişmeler, dünyanın jeopolitik anlamda iyi bir yere gitmediğini, bölgesel savaşların gelme ihtimalini her zaman güçlendiren yeni açıklamalar var." diyen İslam Memiş, "Piyasalarda şöyle bir şey var, insanlar genelde haftaya başlarken başka bir piyasaya başlıyor, farklı bir haber akışı geliyor" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading