Yandex Metrica

Akaryakıta indirim geldi mi, güncel fiyatlar ne?

Akaryakıta indirim geldi mi, güncel fiyatlar ne?

Sürücülerin merakla beklediği benzin indirimi haberi sonunda geldi ancak indirimin miktarı hala netlik kazanmadı. Yakıt giderlerindeki artışın yükünü hafifletecek olan indirimin ne zaman gerçekleşeceği ve ne kadar olacağı konusu sürücülerin kafasında soru işaretleri bıraktı. Gece yarısından itibaren benzine beklenen 1 lira 54 kuruşluk indirim gelecek.

Ekonomi

24.05.2024, 10:24

Brent petrol fiyatlarının sürekli dalgalanması ve döviz kurlarındaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarında belirsizlik yaratıyor. Bu durum, sürücülerin benzin fiyatlarındaki herhangi bir indirim olup olmadığını merak etmelerine neden oluyor.

Altın tekrar yön değiştirdi: Önümüzdeki ay artış olacak mı? 24 Temmuz 2024 altın fiyatları Altın tekrar yön değiştirdi: Önümüzdeki ay artış olacak mı? 24... Haberi Görüntüle

AKARYAKITA İNDİRİM GELDİ Mİ MAYIS 2024?

Gece yarısından itibaren benzine beklenen 1 lira 54 kuruşluk indirim öncesi güncel akaryakıt fiyatları şu şekildedir:

İstanbul'un Avrupa yakasında benzinin litre fiyatı 42.74 TL, motorinin litre fiyatı ise 40.23 TL'dir. LPG'nin litre fiyatı ise 20.97 TL'dir.

İstanbul'un Anadolu yakasında ise benzinin litre fiyatı 42.66 TL, motorinin litre fiyatı 40.17 TL ve LPG'nin litre fiyatı 20.43 TL'dir.

Ankara'da benzinin litre fiyatı 43.64 TL, motorinin litre fiyatı 41.16 TL ve LPG'nin litre fiyatı 20.87 TL'dir.

İzmir'de benzinin litre fiyatı 43.89 TL, motorinin litre fiyatı 41.44 TL ve LPG'nin litre fiyatı 20.51 TL'dir.

Tek tuşla hemen erişebileceksiniz! Dört bakanlığın komisyonunda kabul edildi: Konut alımında yeni dönem! Tek tuşla hemen erişebileceksiniz! Dört bakanlığın komisyonunda kabul edildi: Konut... Haberi Görüntüle

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, Gümrüksüz Rafineri Fiyatına Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payı eklenerek KDV hariç Rafineri Satış Fiyatı bulunur.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF (Maliyet, Sigorta ve Navlun) Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru dikkate alınarak hesaplanır. Belirli bir fiyat değişim farkının ardından gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirlenir.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

1

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading