Yandex Metrica

Akaryakıt fiyatlarını uçuşa geçirecek karar: OPEC'nin kararı sonrası benzin ve motorinde yüksek zam beklentisi

Akaryakıt fiyatlarını uçuşa geçirecek karar: OPEC'nin kararı sonrası benzin ve motorinde yüksek zam beklentisi

OPEC+ ülkeleri tarafından bugün yapılan toplantıda petrol üretimi hakkında kritik karar çıktı. Petrol üretiminin 2 milyon varil azaltma kararı alındı. Karar sonrası akaryakıt fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmesi bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:54

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı petrol üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, bugünkü toplantıda kritik bir karar aldı. Günlük petrol üretiminin kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltılmasına karar verildi. 

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Suudi Arabistan liderliğindeki 13 üyeli OPEC ile Rusya önderliğindeki OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının, piyasa koşullarını değerlendirmek ve kasım itibarıyla uygulanacak üretim miktarını görüşmek üzere düzenledikleri 33'üncü Bakanlar Toplantısı sona erdi.

OPEC tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kasım ayından itibaren geçerli olmak üzere günlük petrol üretiminin 2 milyon varil azaltıldığı bildirildi.

Son düşüş alım fırsatı mı? Bitcoin neden aralıksız düşmeye başladı? İşte o üç neden... Son düşüş alım fırsatı mı? Bitcoin neden aralıksız düşmeye başladı?... Haberi Görüntüle

TOPLANTI 6 AYDA BİR YAPILACAK

Toplantıda alınan kararların sürdürüleceği belirtilen açıklamada, Kovid-19 salgını öncesi olduğu gibi OPEC+ grubu bakanlar toplantısının her 6 ayda bir yapılacağı kaydedildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading