Yandex Metrica

Akaryakıt fiyatlarına Gabar indirimi kapıda! Erdoğan'dan talimatı verdi: Fiyatlar son derece düşecek!

Akaryakıt fiyatlarına Gabar indirimi kapıda! Erdoğan'dan talimatı verdi:  Fiyatlar son derece düşecek!

Dünya ilk olarak Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaşın ardından brent petrol fiyatında yaşanan yükselişin etkisini yaşarken hemen ardından ise Filistin - İsrail savaşı ve Husilerin akaryakıt tankerlerine yapmış oldukları saldırılar nedeniyle akaryakıt fiyatlarına zamlarla sarsıldı. Dünyadaki kaosun etkisiyle artan akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak Türkiye'de de yaşanan zam artışlarıyla birlikte gözler Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi Gabar müjdesine çevrildi.   

Ekonomi

14.05.2024, 23:51

Akaryakıt fiyatlarına brent petrol ve dolar kurunda yaşanan yükseliş sonrasında akaryakıt fiyatları tavan yaptı. Zamlarla birlikte vatandaşlar mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi Gabar petrolünün devreye girmesiyle gelecek müjdeyle birlikte indirim bekliyor. 

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlere müjde! İslam Memiş açıkladı: BES ile kredi çekmek mümkün! İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlere müjde! İslam Memiş açıkladı: BES ile... Haberi Görüntüle

HEM KARADA HEM DENİZDE REZERV ÇALIŞMALARI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatlar sonrasında Türkiye'de enerjide tam bağımsızlık için yeni doğalgaz ve petrol rezervi arayışlarına devam ediyor. Hem denizlerimizde hem de karada arama çalışmaları hızlandırılırken Karadeniz sahasında doğalgaz rezervi bulunmuş, Mayıs ayında yapılan genel seçimler öncesinde milyonlarca kişiye 1 sene boyunca 25 m3 bedava doğalgaz müjdesi gelmişti. Karada ise müjde Gabar dağından gelmiş, Türkiye Gabar'da yüksek kaliteli petrol bulmuştu.

Bu otomobiller peynir ekmek gibi sattı! İşte Türkiye'nin en çok tercih edilen arabaları Bu otomobiller peynir ekmek gibi sattı! İşte Türkiye'nin en çok... Haberi Görüntüle

PETROLDE ÜRETİM ARTTI 

Yavuz Donat kaleme almış olduğu yazısında "Şu anda 66 petrol kuyusu var. Hedef, 2024 sonunda 100 kuyu. 30 kuyunun olduğu sahada. Kışa rağmen.Yol, kule, platform çalışmaları aralıksız devam ediyor. 14 kuyuda. Sondaj, delme işlemi sürüyor. Gabar'da... Kato'da çıkan petrol. Türkiye'de üretilen petrolün en kalitelisi. TPAO Bölge Müdürü Oğuz Şahin dedi ki: Teknik bir deyim... Buradaki kuyulardan çıkan petrol 35 ile 41 API graviteli. Yani çok kaliteli. Şehit Esma Çevik Kuyusu'ndayız... 32 numaralı kuyu... Bu kuyudan günlük 2 bin 100 varil ham petrol üretiliyor. Petrolün kalite değeri... 36 API Gravit. Yani... Ham petrol kalitesi, motorinden yüksek... Benzinden az düşük" diyerek petrolde üretimin arttığını ifade etti.

Son düşüş alım fırsatı mı? Bitcoin neden aralıksız düşmeye başladı? İşte o üç neden... Son düşüş alım fırsatı mı? Bitcoin neden aralıksız düşmeye başladı?... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN İNDİRİM YAPACAKLARINI SÖYLEMİŞTİ

Türkiye Mart ayında bu sefer belediye başkanlığı için bir kere daha sandık başına gitmeye hazırlanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kurmaylarına Gabar talimatı verildiği iddia edildi. Geçen yıl  Erdoğan, doğalgaz gibi Gabar içinde üretimin artması ile akaryakıt fiyatlarına iç piyasada indirim yapacaklarını belirtmişti.

Çukurova Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu Çukurova Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu Haberi Görüntüle

GABAR DEVREYE GİRERSE AKARKIT FİYATLARI DÜŞECEK 

Erdoğan'ın seçim öncesi artan üretimi ÖTV indirimi olarak pompaya yansıtmak istediği konuşuluyor. Eğer Gabar istenildiği gibi devreye girerse ÖTV farkından dolayı fiyatlarda son derece büyük bir düşüş yaşanacak.

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

4

1

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading