Yandex Metrica

Akaryakıt fiyatlarına çifte zam! 20 Mart Benzin ve motorin fiyatlarında son durum! Benzin ve motorine kaç TL zam gelecek?

Brent petrol ve dolar kurunda yaşanan gelişmeler Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Milyonlarca araç sahibine kötü haber geldi. Edinilen bilgiye göre benzin ve motorine çifte zam gelecek. Peki akaryakıt fiyatlarında son durum ne? Benzin ve motorine kaç Tl zam gelecek?  

Ekonomi

20.03.2024, 17:17

Artan döviz kuru ve brent petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş akaryakıt fiyatlarına zam olarak geri dönüyor. Edinilen bilgiye böre benzin ve motorin fiyatlarına çifte zam yolda. Peki akarykıt fiyatları kaç TL olacak? Benzin ve motorine kaç TL zam gelecek?

TAT gıda 10 milyon euro yatırım yapacak: 100'den fazla ülkeye ihracat yapıyor TAT gıda 10 milyon euro yatırım yapacak: 100'den fazla ülkeye... Haberi Görüntüle

20 MART BENZİN VE MOTORİNE ZAM MI GELİYOR, KAÇ TL GELİYOR?

Benzin ve motorin grubuna yaklaşık 5 günlük bir aranın ardından ikinci zam geliyor. Bu gece itibarıyla benzinin litre fiyatına 1 lira 34 kuruş, motorinin litre fiyatınaise 1 lira 11 kurui zam gelecek. Öte yandan benzin ve motorin fiyatlarına geçen hafta cuma günü 1 liranın üzerinde bir zam gelmişti.

Akaryakıt fiyatlarında son durum! 16 Nisan 2024 benzin ve motorin kaç TL oldu? Akaryakıt fiyatlarında son durum! 16 Nisan 2024 benzin ve motorin... Haberi Görüntüle

20 MART AKARYAKIT FİYATLARINDA SON DURUM

20 Mart 2024 Çarşamba gübü itibarıyla İstanbul'da motorinin litre fiyatı 41.82 TL'den, benzinin litre fiyatı 42.06 TL'den satılıyor.

Gözler Merkez Bankası'nda: Büyük karar yarın! Gözler Merkez Bankası'nda: Büyük karar yarın! Haberi Görüntüle

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR 2024?

Türkiye'de döviz kuru ve brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmaya göre değişkenlik gösteren akaryakıt fiyatlarında fiyatlar nasıl hesaplanıyor. Akaryakıt fiyatları neye göre hesaplanıyor. Brent petrol ve dolar kurunda yaşanan gelişmelerin yanı sıra akaryakıt fiyatları Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Ayrıca gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading