Yandex Metrica

Aile Bakanı Mahinur Göktaş duyurdu! 872,4 milyon TL SED ödemesi hesaplarda! SED ödemesi kimlere verilir?

Aile Bakanı Mahinur Göktaş duyurdu! 872,4 milyon TL SED ödemesi hesaplarda! SED ödemesi kimlere verilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi alan vatandaşların hesaplarına yatırıldığını duyurdu. Şubat ayında toplamda 872 milyon TL'lik SED ödemei yapıldığını açıkladı.

Ekonomi

21.02.2024, 05:14

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlı Mahinur Özdemir Göktaş, SED yardımları kapsamında çocukların eğitim ve sosyal giderlerinin desteklenmesi için Şubat ayında toplamda 872,4 Milyon TL ödemelerin hesaplara yattığını duyurdu.

Hükümet emekliler için düğmeye bastı! Emeklilik yaşı ve prim gün sayılarında değişiklik yapılacak! Yeni formül masada! Hükümet emekliler için düğmeye bastı! Emeklilik yaşı ve prim gün... Haberi Görüntüle

ŞUBAT AYINDA TOPLAMDA 872.4 MİLYON TL ÖDEME YAPILDI

Bakan Göktaş, çocukların sosyal yaşamarı eğitimlerine öncelik verilmesi gerektiğini vurgulayarak SED yardımı gerçekleştirdiklerini belirterek;  “Bu kapsamda çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Şubat ayına ilişkin 872,4 milyon TL SED ödemesi yaptık” dedi.

Çocukları geleceğe hazırlamanın öncelikli olduğunu vurgulayan Mahinur Özdemir Göktaş; “Çocukların aile ortamında büyümelerinin, toplumsal değerlerin korunmasında vazgeçilmez bir rolü olduğuna inanıyoruz. Aile odaklı sosyal hizmet modellerimiz ile çocukların öncelikli olarak aile şefkati ve sıcaklığı ile yetişebilmeleri için gayret gösteriyoruz.” ifade etti. 

İstanbul'un tüm ilçelerinde eş zamanlı fahiş fiyat denetimi: Vatandaşın cebine göz dikene af yok İstanbul'un tüm ilçelerinde eş zamanlı fahiş fiyat denetimi: Vatandaşın cebine... Haberi Görüntüle

SED YARDIMI KİMLERE VERİLİR?

SED yardımı; çocukların temel ihtiyaçlarının kaarşılanması için, ailelere bakım için verilen ekonomik destek sistemi. Bu yardımları; sosyal hizmetler kuruluşunda bakımı sağlanan, ekonomik yoksulluk çeken, korunmaya muhtaç, eğitim alan ve çalışma durumu olmayan gençler, olağanüstü bir durum veya kazada ebeveyni yaralanan çocukların bakımı için devlet taraafından verilen destektir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading