Yandex Metrica

Adım adım zirveye! Bakan Kacır duyurdu: Türk ekonomisi 13 yıl boyunca kesintisiz büyümeyi başardı

Adım adım zirveye! Bakan Kacır duyurdu: Türk ekonomisi 13 yıl boyunca kesintisiz büyümeyi başardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde ekonomide şahlanış dönemine geçen Türkiye kesintisiz büyümesine devam ediyor. "Türkiye Yeşil Sanayi Projesi" lansman toplantısında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye ekonomisi, son 13 yıl boyunca kesintisiz büyümeyi başardı, 254 milyar dolarlık ihracatıyla küresel tedarik zincirlerindeki rolünü perçinledi" ifadelerini kullandı.

Ekonomi

23.01.2024, 21:49

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi'nde düzenlenen "Türkiye Yeşil Sanayi Projesi" lansman toplantısında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Küresel olumsuz gelişmelerin yol açtığı şoklara karşı dayanıklılığını ispat eden Türkiye ekonomisi, son 13 yıl boyunca kesintisiz büyümeyi başardı, 254 milyar dolarlık ihracatıyla küresel tedarik zincirlerindeki rolünü perçinledi" dedi.

AYM iptal etmişti! Milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor: Komisyondan geçti AYM iptal etmişti! Milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor: Komisyondan geçti Haberi Görüntüle

YEŞİL DÖNÜŞÜMÜN ADIMLARI ATILIYOR

Sözlerine devam eden Kacır, Bu büyümeyi sanayicilere, ihracatçılara, AR-GE, girişimcilik ve inovasyon ekosistemine borçlu olduklarını belirterek, bu başarıyı gelecek dönemde devam ettirmek adına, ülke sanayisinin yeşil dönüşümü için gerekli adımları attıklarını ifade etti.

En düşük emekli maaşı ve yurt dışı çıkış harcı belli oldu! AK Partili isimden son dakika açıklaması En düşük emekli maaşı ve yurt dışı çıkış harcı belli... Haberi Görüntüle

DÜNYA BANKASI FİNANSMAN DESTEĞİ HAYATA GEÇTİ

Bu bilinçle Bakanlık olarak bugüne kadar yeşil dönüşümde birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini, sanayiciye desteklerini sürdürdüklerini belirten Kacır, bugün de Türk sanayisinin yeşil dönüşümüne büyük katkı sunacak Türkiye Yeşil Sanayi Projesini; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, KOSGEB ve TÜBİTAK aracılığıyla Dünya Bankası finansman desteğiyle hayata geçirdiklerini söyledi.

Akaryakıt fiyatlarında sert düşüş! Benzin ve motorine dev indirim yolda: İşte güncel fiyatlar Akaryakıt fiyatlarında sert düşüş! Benzin ve motorine dev indirim yolda:... Haberi Görüntüle

"ENERJİ YATIRIMLARI ÖNE ÇIKTI"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Teknolojideki hızlı değişimin, iklim değişikliğiyle mücadele, dijital ve yeşil dönüşümü küresel gündemin merkezine taşıdığını belirterek, "Sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonominin inşası, ülkelerin öncelikli gündemi haline gelmiştir. İklim politikalarında uluslararası yasal düzenlemelerin getirildiği, ekonomik değerlerin doğal kaynakları koruyacak biçimde dönüştüğü, çevre teknolojilerinin kullanımının yaygınlaşmaya başladığı, yenilenebilir enerji yatırımlarının öne çıktığı bir dönemden geçiyoruz." şeklinde konuştu. 

Bakan Kurum müjdeyi verdi: TOKİ taksitlerinde yüzde 50 ödeme kolaylığı Bakan Kurum müjdeyi verdi: TOKİ taksitlerinde yüzde 50 ödeme kolaylığı Haberi Görüntüle

2053 NET SIFIR EMİSYON VİZYONU

Sözlerine devam eden Kacır, "Bizler de yatırım, üretim, istihdam ve ihracat eksenli politikalarımızda köklü değişikliklere yol açacak bu süreci, 2053 Net Sıfır Emisyon vizyonumuzun ana unsurlarından biri olarak değerlendiriyoruz."  dedi.

Ülkenin küresel ticarete entegrasyonunu en üst düzeyde sağlayacak adımları atarak, 21. yüzyılın risklerini fırsata çevirmek istediklerini söyleyen Kacır, "Geçtiğimiz 21 yılda küresel bir ticaret ağı oluşturduk. Bu ağın en önemli paydaşları Avrupa ülkeleridir. Bilindiği üzere Avrupa Birliği, 'Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı' ile sera gazı emisyonlarını, 2030 yılı itibarıyla en az yüzde 55 azaltma taahhüdünde bulunarak Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasını hayata geçirdi. Bu düzenlemelerden en fazla etkilenecek ülkelerden biri de ihracatının yaklaşık yüzde 42'sini AB ile gerçekleştiren ülkemiz." diye konuştu.

Kacır, tüm bu gelişmelerin Türk sanayisi için yeşil dönüşümünün önemini net bir şekilde ortaya koyduğunu belirterek, "Türkiye Yüzyılı'nda yeşil dönüşüm altyapısını tesis etmek ve bu alanda ihtiyaç duyduğumuz teknolojileri geliştirmek durumundayız." dedi.

Peynir ekmek gibi araba satacaklar! Nissan'dan dev kampanya: İster 100 bin indirim ister 500 bin alım desteği Peynir ekmek gibi araba satacaklar! Nissan'dan dev kampanya: İster 100... Haberi Görüntüle

4 BİN 500 PROJE HAYATA GEÇTİ

"Yeşil yatırımları ve katma değerli üretimi teşvik eden adımları attığımız takdirde yeşil dönüşüm bizler için önemli bir fırsat kapısı olacaktır." diyen Kacır, "Bu bilinçle, Bakanlık olarak bugüne kadar önemli adımlar attık. Teknoparklarımızda sürdürülebilirlik alanında faaliyet gösteren 266 firmada 10 bin 868 personel ile 4 bin 500 projeyi hayata geçirdik." şeklinde konuştu. 

Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Zamlı maaşlar o tarihte hesapta Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar... Haberi Görüntüle

5 PROJEYE 26 MİLYON AVRO KAYNAK

"Yeşil dönüşümde faaliyet gösteren AR-GE ve tasarım merkezlerimize bugüne kadar 990 milyon lira vergi muafiyeti sağladık." diyen Kacır, "Kalkınma Ajanslarımızla bugüne kadar yeşil dönüşüme yönelik 392 projeye 1,5 milyar liralık destek verdik. Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yeşil dönüşümle ilgili 5 projeye 26 milyon avro kaynak aktarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakanlık müjdeli haberi duyurdu: O kişilere 5 bin TL ödeme yapılacak! Bakanlık müjdeli haberi duyurdu: O kişilere 5 bin TL ödeme... Haberi Görüntüle

900 BİN TL PROJE DESTEĞİ

TÜBİTAK burs ve destek programları kapsamında son 21 yılda yeşil dönüşüm ve iklim değişikliği alanında 2 bin 791 proje ve 2 bin 352 kişiye 9,8 milyar lira destek sağladıklarını hatırlatarak, "TÜBİTAK ile Yeşil Mutabakata Uyum Kapsamındaki öncelikli AR-GE ve yenilik konuları ile doğrudan ilişkili projeleri öncelikli olarak destekliyoruz. Yeşil büyümeye odaklı 'BiGG Yeşil Büyüme Çağrıları'na çıkıyor, 900 bin liraya kadar girişimcilik proje desteği sağlıyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading