Yandex Metrica

ABD'nin hamlesi piyasaları salladı: Brent petrol rekoru koşuyor, akaryakıt fiyatları ise...

ABD'nin hamlesi piyasaları salladı: Brent petrol rekoru koşuyor, akaryakıt fiyatları ise...

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre'den petrol açıklaması geldi. ABD'nin günde 1 milyon varil petrol salma süresi sonrası yeni petrol salınmayacağını belirtti. Jean-Pierre, benzin fiyatlarını düşürmek için hamle yapacaklarını duyurdu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:53

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, düzenlediği basın toplantısında petrol konusuna değindi. Mart ayında açıklanan plan dahilinde piyasaya günde 1 milyon dolar varil salınmasına dair konuştu.

Jean-Pierre, ABD'nin piyasaya günde 1 milyon varil petrol salma süresinin bu ay içinde bitmesinden sonra stratejik rezervden yeni petrol salınmayacağını açıkladı. Bu sürenin ay sonunda biteceğini belirten Jean-Pierre, "Stratejik petrol rezervinden yeni petrol salımı düşünmüyoruz." dedi.

Dev proje yükseliyor: Ülke ekonomisine 345 milyon liralık katkı sağlayacak Dev proje yükseliyor: Ülke ekonomisine 345 milyon liralık katkı sağlayacak Haberi Görüntüle

"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Bu durum nedeniyle benzin fiyatlarının tekrar yükseleceğinden endişe edip etmediklerinin sorulması üzerine sözcü, "Benzin fiyatlarını düşürmek için elimizden geleni yapacağız." şeklinde yanıt verdi. 

MB dolardaki baskıyı azalttı! Dolar 10 lira birden fırlayacak! İşte güncel fiyatlar MB dolardaki baskıyı azalttı! Dolar 10 lira birden fırlayacak! İşte... Haberi Görüntüle

20 MİLYON VARİL PETROL SATACAĞINI DUYURMUŞTU

ABD Başkanı Joe Biden, mart ayında ülkenin stratejik petrol rezervinden 6 ay içinde günde 1 milyon varil, toplamda ise 180 milyon varilin üzerinde petrolün piyasaya sürülmesine izin vermişti. Temmuz ayının sonunda ise Beyaz Saray, ülke genelinde benzin fiyatlarını düşürmeye yardımcı olmak için stratejik petrol rezervinden ilave 20 milyon varil petrol satacağını duyurmuştu.

Eylül ayında da stratejik petrol rezervinden 10 milyon varile kadar petrol satılacağı açıklanmış, ABD'nin stratejik rezervindeki ham petrol oranı, 1984'ten bu yana en düşük seviyeye inmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading