Yandex Metrica

ABD resesyona mı girdi!? En yetkili isim açıkladı

ABD resesyona mı girdi!? En yetkili isim açıkladı

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin şu anda resesyonda olduğunu düşünmediğini ifade etti.

Ekonomi

23.01.2024, 22:11

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in politika faizini 75 baz puan artırmasının ardından basın toplantısı düzenledi. Enflasyonu düşürme taahhütlerini yineleyen Powell, bunun için süratle hareket ettiklerini, hem ihtiyaç olan araçlara hem de fiyat istikrarını yeniden sağlamak için gereken kararlılığa sahip olduklarını vurguladı.

Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru tarihi 30 Nisan! Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru... Haberi Görüntüle

"YAVAŞLAMAK UYGUN OLACAK"

Her toplantıda verilere bakarak karar vereceklerini vurgulayan Powell, gelecek yıl için faiz aralığına ilişkin öngörüde bulunamadıklarını, çok fazla belirsizlik olduğunu ifade etti. Powell, bir noktada yavaşlamanın uygun olacağını, ancak o noktanın ne zaman olduğuna henüz bir karar vermediklerini belirtti. 

DOLAR/TL ne kadar?- 19 Nisan Cuma döviz fiyatları: 2024 sonu dolar kaç TL olacak? DOLAR/TL ne kadar?- 19 Nisan Cuma döviz fiyatları: 2024 sonu... Haberi Görüntüle

"YUMUŞAK İNİŞ YOLU DARALDI!"

Ekonominin resesyona girip girmediğine ilişkin sorulara ise Powell, "ABD ekonomisinin şu anda resesyonda olduğunu düşünmüyorum" yanıtını verdi. Powell, büyümenin bu yıl yavaşlayacağını belirterek, enflasyonu düşürmeye odaklandıklarını aktardı. Jerome Powell, ekonomide "yumuşak inişe" giden yolun açıkça daraldığını ve daha da daralabileceğini aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading