Yandex Metrica

ABD bankaları iflas etti: Para çekmek isteyen vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu

ABD bankaları iflas etti: Para çekmek isteyen vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu

ABD Merkez Bankası Fed'in hızlı faiz artırımının ardından bankalar bir bir batarken vatandaşlar kriz endişesiyle bankalara koştu. Panik içindeki ABD'liler bankaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ekonomi

23.01.2024, 22:20

ABD Merkez Bankası Fed'in hızlı faiz artrımına gitmesinin ardından bankalar bir bir iflas etmeye başladı. ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), piyasalarda düşüşe neden olan Silikon Vadisi Bankasına (SVB) kayyum atandığını bildirirken bankası iflas eden vatandaşlar Santa Clara kentindeki genel merkezine gelerek paralarını çekebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Akaryakıt fiyatlarında sert düşüş! Benzin ve motorine dev indirim yolda: İşte güncel fiyatlar Akaryakıt fiyatlarında sert düşüş! Benzin ve motorine dev indirim yolda:... Haberi Görüntüle

O BANKAYA KAYYUM ATANDI

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), piyasalarda düşüşe neden olan Silikon Vadisi Bankasına (SVB) kayyum atandığını bildirdi. FDIC'den yapılan açıklamada, SVB'ye Kaliforniya Finansal Koruma ve Inovasyon Departmanı tarafından sigortalı mevduatları korumak için kayyum atandığı aktarıldı.

Açıklamada, FDIC'nin sigortalı mevduat sahiplerini korumak için Santa Clara Mevduat Sigortası Ulusal Bankasını (DINB) kurduğu ve SVB'nin tüm sigortalı mevduatlarının buraya aktarıldığı kaydedildi. Tüm sigortalı mevduat sahiplerinin en geç 13 Mart'ta mevduatlarına tam erişime sahip olacağı belirtilerek bankanın varlıkları satılırken sigortasız mevduat sahiplerine gelecekte temettü ödemeleri yapılabileceği aktarıldı.

SVB'nin Kaliforniya ve Massachusetts'te 17 şubesi olduğu belirtilen açıklamada, bankanın ana ofisi ve tüm şubelerinin 13 Mart'ta düzenleyicinin kontrolü altında yeniden açılacağı kaydedildi.

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), piyasalarda düşüşe neden olan Silikon Vadisi Bankasına (SVB) kayyum atandığını bildirdi. Bankanın iflasının ardından vatandaşlar Santa Clara kentindeki genel merkezine gelerek paralarını çekebilmek için bekledi.

Samsung'un akıllı yüzüğü tanıtıldı! Galaxy Ring'in özellikleri neler? Samsung'un akıllı yüzüğü tanıtıldı! Galaxy Ring'in özellikleri neler? Haberi Görüntüle

PARASINI ÇEKEMEDİ

35 yaşındaki Patty Ahern, izin verilen maksimum nakit miktarını çekmek için birkaç ATM'ye gittiğini söyledi. Ancak parasının tamamını çekemeyen Ahern, bu yüzden SVB'deki emeklilik hesabını kapatmak için Plymouth'tan Wellesley'e geldiğini anlattı.

Çukurova Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu Çukurova Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR PANİKTE

Başka bir müşteri olan Patricia Altschuller, hafta sonu uyumakta güçlük çektiğini, bankasında olup bitenlerden dolayı stresli olduğunu kaydetti ve ekledi:

Enflasyonu dizginlemek için bir yıl önce faizleri artırmaya başlayan ABD Merkez Bankası Fed'in kararları bankacılık piyasalarında etkisini devam ettiriyor. Geçtiğimiz hafta batan SVB örneğinde bankanın 21 milyar dolarlık tahvil portföyü ortalama yüzde 1.79 getiri sağlıyordu. Ancak mevcut 10 yıllık hazine getirisi yaklaşık yüzde 3.9 düzeyinde.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading