Yandex Metrica

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli, dul ve yetim maaşları yeni yılda ne kadar olacak? Ocak 2024 sosyal destek ödemeleri tablosu

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli, dul ve yetim maaşları yeni yılda ne kadar olacak? Ocak 2024 sosyal destek ödemeleri tablosu

Milyonlarca vatandaşın beklediği ocak zammı için geri sayım sürüyor. Sosyal destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da, yeni tutarların ne kadar olacağını merak ediyor 2024 yılında evde bakım, dul ve yetim, yaşlılık, engelli ve babadan yetim aylığının ne kadar olacağı hesaplandı.

Ekonomi

11.02.2024, 17:07

Enflasyon rakamlarında yaşanan artış, vatandaşın cebini zorlamaya devam ederken; milyonlarca insanın gözü ocak ayında yapılacak zamda. Asgari ücretin aralık ayında belirlenmesi beklenirken; ocak ayının ilk haftasında ise memur ve emekli maaşları kesinlik kazanacak.

TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyon rakamlarından sonra Aralık'ta, Kasım ayı enflasyonu açıklanacak. Bu çerçevede, son 5 ayın enflasyon farkı ortaya çıkacak. 

İŞKUR'dan dikkat çeken açıklama: İşte en fazla aranan meslek İŞKUR'dan dikkat çeken açıklama: İşte en fazla aranan meslek Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM, ENGELLİ VE YAŞILIK AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

Devletin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ödediği evde bakım maaşı, en çok başvuru alan destekler arasında. Temmuz ayında yapılan zamlardan sonra evde bakım maaşı 5098 TL'ye yükselmişti. Bu tutar, kesinleşen 4 aylık enflasyon farkı üzerinden 7 bin 157 liraya, 6 aylık enflasyon farkı tahmini üzerinden ise 7 bin 619 liraya yükselecek.

65 yaş aylığı ise, Temmuz'daki zamla 2 bin 349 liraya yükselirken 4 aylık kesinleşen enflasyon farkı üzerinden 3 bin 298 liraya yükselecek. 

6 aylık enflasyon tahminine göre yapılan hesaplamada ise, Ocak'ta zamlı maaşların 3 bin 511 liraya yükselmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading