Yandex Metrica

Sitede Ara

60 kilometrelik basınçlı su hattı, o köyü yeşillendirdi

60 kilometrelik basınçlı su  hattı, o köyü yeşillendirdi

Sivas'ın Hafik ilçesinde çiftçiler, tarımsal sulama için İmranlı Barajı'ndan 60 kilometre uzağa basınçlı su hattı çeken devlete müteşekkir.

Ekonomi

23.01.2024, 18:06

Patates hasadının sürdüğü illerden Sivas'ta çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sulama sistemlerini en ücra bölgelere kadar getirmiş olmasından memnun. 

Bakanlığın sosyal medya hesabından paylaşılan bir görüntüde, Sivas'ın Hafik ilçe kırsalındaki üreticilerin tarlalarda ürün hasat ettiği görülüyor. 

Vidyoda konuşan Sivaslı bir çiftçi, devletin bölgeye 60 kilometre uzaktan basınçlı su getirdiğini belirterek şunları söylüyor:



"Bizlere buralarda bu imkanları sağladığı için devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Arkadaşlar, burası Sivas ile Hafik ilçesi Dışkapı köyü. İmranlı Barajı'nın sulama sahası içinde olan bölgedeyiz. Sağ olsun devletimiz, İmranlı'dan buraya 60 kilometre uzağa, basınçlı su getirdi."

"Bu, kıymetini bilen için çok büyük bir hizmet. Bu hizmetin sayesinde yıllardır bu topraklarda bu ürünler yetiştiriliyor. Biliyorsunuz, patates buğdaydan sonra en temel gıda maddesidir. Patatesin girmediği bir ev zaten aç kalır. Ben 3 yıldır burada sulama yapıyorum. Ciddi olarak bir sıkıntı yaşamadık. Sağ olsun, Devlet Su İşleri'nde çalışan arkadaşlarımız gerçekten güzel hizmet veriyorlar. Devletimizden Allah razı olsun. DSİ'nin bütün çalışanlarından Allah razı olsun ki ülkemize bu hizmeti kazandırdığı için." 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading