Yandex Metrica

5000 TL üstünde vergi cezası olanlar dikkat! Yeni karar alındı

5000 TL üstünde vergi cezası olanlar dikkat! Yeni karar alındı

Vergide 5 bin lirayı aşan özel usulsüzlük cezaları da uzlaşma konusu yapılabilecek. Ayrıca 5 bin lirayı aşan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları da uzlaşma konusu yapılabilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:38

Vergi uygulamalarında 5 bin lirayı aşan (2022 yılı için 6800 lira) usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları da uzlaşma konusu olabilecek.

Dolara karşı baskı azaldı: Dolarda 7 TL'lik değişim olacak! İşte güncel fiyatlar Dolara karşı baskı azaldı: Dolarda 7 TL'lik değişim olacak! İşte... Haberi Görüntüle

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB), Uzlaşma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

AYM iptal etmişti! Milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor: Komisyondan geçti AYM iptal etmişti! Milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor: Komisyondan geçti Haberi Görüntüle

UZLAŞMA KONUSUNDA DEĞİŞİKLİK

Buna göre, kanuni süresinden sonra verilen beyannameler ile pişmanlık talepli olarak kabul edilen ancak şartların ihlali nedeniyle kanuni süresinden sonra verilen beyanname olarak işleme tabi tutulan beyannameler üzerinden tahakkuk fişi ile tahakkuk ettirilen vergilere ilişkin kesilen vergi ziyaı cezaları uzlaşma konusu yapılabiliyor.

Ev kirası gibi otopark ücreti! Ünlü oyuncu İSPARK ücretlerine isyan etti! Ev kirası gibi otopark ücreti! Ünlü oyuncu İSPARK ücretlerine isyan... Haberi Görüntüle

DEĞERLEME ORANI ARTIYOR

Ayrıca 5 bin lirayı aşan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları da uzlaşma konusu yapılabilecek. Söz konusu tutar, her yıl yeniden değerleme oranı da artıyor. 2022 yılı için 6 bin 800 lirayı aşan özel usulsüzlük cezaları da bu kapsama giriyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading