Yandex Metrica

30’lu yumurtaya rekor zam geldi: Bu zam sonrası yumurta fiyatları bakın kaç lira oldu?

30’lu yumurtaya rekor zam geldi: Bu zam sonrası yumurta fiyatları bakın kaç lira oldu?

Ramazan ayıyla beraber gıda fiyatlarında önemli artışlar meydana geldi. Bu artışlardan yumurta da nasibini aldı. Birçok alanda kullanılan yumurtaya gelen zam vatandaşın cebini yakıyor.

Ekonomi

08.03.2024, 21:15

Ramazan ayında birçok gıda maddesine zam yapıldı. Yapılan zamlardan yumurta da nasibini aldı. Yumurta fiyatlarındaki artış, özellikle dar bütçeli tüketicileri fazlasıyla etkiliyor. Vatandaşların bu en temel gıda ürününü uygun fiyatlı satın almasını sağlamak için sürdürülebilir çözümlerin araştırılması zorunluluk arz ediyor.

Kalkınma Yolu Projesi 20 milyar dolar katkı sağlayacak: Bakan Bolat duyurdu! Türkiye-Irak ticaret hacmi genişliyor Kalkınma Yolu Projesi 20 milyar dolar katkı sağlayacak: Bakan Bolat... Haberi Görüntüle

YUMURTA NEDEN ZAMLANDI?

Yumurta fiyatlarındaki artış, tavuk üreticilerinin maliyetlerini artıran yem fiyatlarındaki artış da dahil olmak üzere çeşitli faktörlerle açıklanabilir. Bununla beraber kümes hayvanları çiftliklerinde görülen kuş gribi salgını da durumu daha da kötüleştirebiliyor.

Bu faktörler, organik ve serbest dolaşan tavuk yumurtalarına olan talebi artırmış durumda. Fakat bu alternatifler biraz daha pahalı. Sonuç olarak, tüketiciler hızla artan yumurta fiyatlarıyla karşı karşıya kalıyor ve bu da herkesin bu temel protein kaynağını satın almasını zorlaştırıyor.

Mevcut durumda 30'lu yumurta kolilerinin fiyatı 70 TL'nin üzerinde seyrediyor. Bazı satış noktalarında yapılan indirimler fiyatları 65 TL civarına geriliyor. Öte yandan organik ve serbest dolaşan tavuk yumurtaları 75 TL ile 90 TL arasında alıcı buluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading