Yandex Metrica

2024 FED PPK faiz kararı takvimi! Merkez Bankası faiz kararı ne zaman?

2024 FED PPK faiz kararı takvimi! Merkez Bankası faiz kararı ne zaman?

Merkez Bankası FED faiz kararı, yatırmcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımcıları tarafından FED'in alacağı yeni faiz kararının ne yönde olacağı merak ediliyor. Peki, FED faiz karaır ne zaman açıklanacak?

Ekonomi

22.04.2024, 21:32

FED faiz kararı için tarih araştırılmaya başladı. Politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25- 5,50 aralığInda sabit tutan Merkez Bankası yeni faiz kararı bekleniyor. 

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Maaşlara dev zam geldi 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde:... Haberi Görüntüle

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Merkez bankası FED faiz kararı toplantı takvimi belli oldu.

Buna göre; FED faiz kararı toplantısı 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü yapılacak ve akşam saat 21.00'da kritik faiz kararı açıklanacak.

Bankalar kesenin ağzını açtı! Promosyon kampanyaları Temmuz'da rekor kırdı: Emekliye 24 bin TL nakit para! Bankalar kesenin ağzını açtı! Promosyon kampanyaları Temmuz'da rekor kırdı: Emekliye... Haberi Görüntüle

FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Fed, bu yıl ocak ve mart ayında düzenlenen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında, politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

Yatırımcılar ABD'de açıklanan verilerde ve Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerinde faiz indiriminin zamanlamasına ilişkin daha fazla ipucu ararken para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın mayıs ayındaki toplantısında da politika faizini yüzde 90 ihtimalle sabit tutacağı, haziran ayında ise yüzde 58 ihtimalle faiz indirimlerine başlayacağı öngörülüyor.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading