Yandex Metrica

2024 Engelli evde bakım maaşı | Evde bakım aylığı (maaşı) ne kadar olur?

2024 Engelli evde bakım maaşı | Evde bakım aylığı (maaşı) ne kadar olur?

2024 Engelli evde bakım maaşı | 2024 yılında milyonlarca çalışan maaşına yapılacak zam oranını merak ediyor. Yeni yılda Engelli evde bakım maaşı, yaşlılık aylığı, işsizlik maaşı gibi pek çok sosyal yardım ödemeleri de zamlı olacak. Ülkemizde binlerce kişiye evde bakım desteği sağlanıyor. Peki 2024 evde bakım aylığı (maaşı) ne kadar olur?

Ekonomi

08.05.2024, 03:50

Evde bakım maaşı ülkemizde çok sayıda kişiye veriliyor. Evde bakmakla yükmülü olduğu ağır engelli raporlu bireyler ve hastaların yaşamlarını daha da kolaylaştırmak için sağlanan bu yardıma her sene çeşitli oranlarda zam geliyor. 2024 yılında asgari ücret ve kamu çalışanlarının maaşlarına yapılacak zam oranına göre evde bakım aylığı da bu oranda artacak. 2024 yılı engelli evde bakım maaşı ne kadar? sorusu ise şu sıralar çok falza kişi tarafından merak ediliyor. 

TÜİK istatistikleri açıkladı: En pahalı şehir artık İstanbul değil! İşte konut fiyatları en yüksek olan iller... TÜİK istatistikleri açıkladı: En pahalı şehir artık İstanbul değil! İşte... Haberi Görüntüle

2024 ENGELLİ EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım maaşlarına yeni yılın başında zam gelecek. 2023 yılının Aralık ayı evde bakım maaşlarının yatmasının ardından gözler 2024 zamlı maaşlara çevrildi. Geçtiğimiz temmuz ayında memur maaşları ve emekli memur aylıkları için 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 17,55, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında arttı. Zamlı evde bakım maaşı ödemeleri yüzde 17,55'lik zamla birlikte 5 bin 98 lira oldu. Ailelere çocuklarının bakımı için verilen sosyal ve ekonomik destek ödemeleri de yükseldi. 2024 yılında ise evde bakım maaşı ne kadar olacak sorusu şu sıralar pek çok kişi tarafından soruluyor. Ocak 2024'te açıklanacak verilerle birlikte evde bakım maaşının 7 bin 157 lirayı aşması bekleniyor.

İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararındaki çarpıcı detayı yorumladı: Cebinizde paranız varsa... İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararındaki çarpıcı detayı yorumladı: Cebinizde... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM AYLIĞI (MAAŞI) 2024 NE KADAR OLUR?

Evde bakım maaşı için kritik bekleyiş sürüyor. Enflasyon farkının netleşmesi ve asgari ücret ile memur maaşlarına yapılacak zam oranının ortaya çıkmasıyla evde bakım maaşının ne kadar olacağı da netlik kazanacak.

İslam Memiş'ten 'Trump' uyarısı: Bu hafta... İslam Memiş'ten 'Trump' uyarısı: Bu hafta... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım başvurusu yapabilmek için bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi belgeler gerekiyor. Şartları taşıyanların yakınları engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılabilir. 

>EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI 

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı: Portföy girişi 19,1 milyar dolara ulaştı Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı: Portföy girişi 19,1 milyar dolara... Haberi Görüntüle

"KAPSAYICI SOSYAL YARDIM PROGRAMLARI GELİŞTİRLİLİYOR"

Engelli ve yaşlılara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini vurgulayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şunları kaydetti: "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda aralık ayına ilişkin 3 milyar 214 milyon lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına itibarıyla yatırıyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading