Yandex Metrica

2024 EMEKLİLİKTE PRİM GÜNÜ YETMEYENLERE YENİ DÜZENLEME! EYT değişiyor! Prim, yaş, sigortalılık süresinde yeni dönem! Artık 40,41,42,43 ve 45 yaşında kısmi emekli olmak mümkün!

2024 EMEKLİLİKTE PRİM GÜNÜ YETMEYENLERE YENİ DÜZENLEME! EYT değişiyor! Prim, yaş, sigortalılık süresinde yeni dönem! Artık 40,41,42,43 ve 45 yaşında kısmi emekli olmak mümkün!

Torba Yasa kapsamında emekliler ve emekli adayları için yeni dönem başlıyor. Kısmi emeklikte artık yaş beklemek tarihe karışıyor. Bu avantajlardan faydalanabilmek için belirli bir hizmet süresini tamamlamak ve belirli bir yaş kritilerini sağlamak gerekiyor. EYT'ye gelecek olan yeni düzenleme ile birlikte, prim, yaş ve sigortalılık süresinde yeni dönem başlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki artık 40,41,42,43,44,45 yaşında kısmi emekli olmak mümkün olacak mı? Emeklilik şartları neler, kimler yararlanabilir? Erken emeklilik için ne yapılabilir?

Ekonomi

24.03.2024, 18:56

Çalışma hayatındaki yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifi Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Çalışma hayatında yapılacak olan yeni düzenlemelerde kademeli emeklilik ile ilgili beklentiler bulunuyor. Sigortalı çalışanlara belirli bir yaş ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi emeklilik imkanına sahip oluyorlar.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaları emekli adayları yakın takibe almıştı. Sigortalı çalışanlar belirli bir yaş ve prim günü sayısına ulaştıklarında kısmi emeklilik hakkını elde ediyor. İşte erken emeklilik hakkındaki son gelişmeler...

İntikam yemini! İsrail'in Yemen'e saldırısı ortalığı yangın yerine çevirdi: Saldırılar peş peşe geliyor İntikam yemini! İsrail'in Yemen'e saldırısı ortalığı yangın yerine çevirdi: Saldırılar... Haberi Görüntüle

BAĞ-KUR'LULARIN PRİM GÜN SAYISI 7200'E DÜŞÜRÜLÜYOR!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan BAĞ-KUR çalışanlarının prim gün sayısının 9000 günden 7200 güne düştüğünü açıkladı. Bakan Işıkhan, ''Bağ-Kur'ların 9000 gün olan prim ödeme gün sayısını 7 bin 200 güne düşürme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu seçim öncesi verilen bir sözdür. Mutlaka yerine getireceğiz. Bütçe disiplini doğrultusunda bu adımları atacağız.'' ifadelerini kullandı.

Aylık kazancı 5 milyonu geçene Bakan Şimşek'ten mesaj: Sıkı takipteyiz! Aylık kazancı 5 milyonu geçene Bakan Şimşek'ten mesaj: Sıkı takipteyiz! Haberi Görüntüle

BAĞ-KUR PRİM GÜN SAYISI YASALAŞTI MI? NE ZAMAN 7200 GÜNE DÜŞÜRÜLECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, BAĞ-KUR'luları yakından ilgilendiren emeklilik düzenlemesine ek olarak ev kadınlarına prim desteği hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, ''Onu Orta Vadeli Plan'da hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız tabii ki'' ifadelerini kullandı.

Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Zamlı maaşlar o tarihte hesapta Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar... Haberi Görüntüle

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK MÜJDESİ! EV HANIMLARININ EMEKLİ OLABİLMESİ İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELER OLACAK?

Ev hanımlarının emekli olabilmesi için aranan şartların başında 25  yıl boyunca evli kalmak yer alıyor. Türkiye'de ikamet edenler ile yurt dışında ikamet etmekte iken sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerdeki Türk vatandaşlarından aşağıdaki şartları sağlaması bekleniyor;

  • 5510 sayılı Kanuna tabi zorunlu sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışmayan
  • Sigortalı olarak çalışmakla birlikte ay içerisinde 30 günden az çalışan ya da tam gün çalışmayanlar
  •  Kendi sigortalılıkları nedeniyle Türkiye'de sosyal güvenlik kanunlarına göre malullük ve yaşlılık aylığı almayanlar
  • 18 yaşını dolduranlar. Kanunun yürürlük tarihinden önce mülga kanunlara göre isteğe bağlı sigortaya devam edenlerin, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın Kanun kapsamında isteğe bağlı sigortalılıkları devam ettirilecektir.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading