Yandex Metrica

2024 ekonomisi için olumlu sinyaller! Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi açıkladı: 10 milyar doları aştı!

2024 ekonomisi için olumlu sinyaller! Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi açıkladı: 10 milyar doları aştı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu,Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının açıkladığı uluslararası doğrudan yatırım verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu. küresel düzeydeki zorlu şartlara rağmen geçen yıl Türkiye'ye yönelik uluslararası doğrudan yatırımların 10 milyar doların üzerinde gerçekleşmesini değerli bulduklarını ifade etti.   

Ekonomi

15.02.2024, 06:39

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, "2024 ekonomimiz adına olumlu sinyallerle başladı. Yaptığımız görüşmelerde artan yatırımcı ilgisini gözlemliyoruz. 2024'te yatırımların artacağına dair pozitif işaretler alıyoruz, önümüzdeki aylarda yatırımların hızı artacak" dedi.

Piyasaların gözü faiz kararında: Merkez Bankası'ndan yeni adım gelecek mi? Piyasaların gözü faiz kararında: Merkez Bankası'ndan yeni adım gelecek mi? Haberi Görüntüle

"KÜRESEL YATIRIMLARDA İYİLEŞEME İŞARETLERİ VAR"

Dağlıoğlu, merkez bankalarının uyguladığı sıkı para politikaları ve jeopolitik gelişmeler gibi sebeplerle 2023'te dünyada küresel yatırımlarda daralmalar gözlemlediklerini belirterek, "Doğrudan yatırımlarda 2023'te bir önceki yıla göre Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri ile BRICS ülkeleri gibi pek çok gelişmekte olan ekonomilerde uluslararası doğrudan yatırımlarda yüzde 20-80 aralığında düşüşler yaşandı. Ancak 2024'ün başından itibaren küresel yatırımlarda iyileşme işaretleri de ortaya çıkmaya başladı." diye konuştu.

Faizler ne zaman düşecek? Mevduat faizi, konut kredisi faizi 2025'te düşer mi? Faizler ne zaman düşecek? Mevduat faizi, konut kredisi faizi 2025'te... Haberi Görüntüle

"İŞBİRLİĞİ, YATIRIMLARA POZİTİF YANSIDI"

Türkiye'deki uluslararası doğrudan yatırımlara işaret eden Dağlıoğlu, ülke dağılımına bakıldığında bu alanda Avrupa ve Körfez ülkelerinin listenin üst sıralarında bulunduğunu bildirdi.

Dağlıoğlu, son dönemde Körfez bölgesiyle artan işbirliğinin yatırımlara pozitif yansıdığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Son 10 yıllık verileri incelendiğimizde Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa (CEE), Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı (MENA) kapsayan geniş coğrafyada özellikle imalat sektöründeki yatırımlarla dikkati çekiyor. Söz konusu dönemde CEE ve MENA bölgesinde imalat yatırımlarının yüzde 21,7'sini çeken Türkiye en fazla imalat yatırımı çeken ülke oldu. Ayrıca, yine 2013'ten bu yana genişleme tipi yatırımların da yüzde 19,1'ini çekerek en fazla genişleme yatırımı çeken ülke konumunda."

AK Partili isim duyurdu! En düşük emekli aylığı düzenlemesinde yeni gelişme AK Partili isim duyurdu! En düşük emekli aylığı düzenlemesinde yeni... Haberi Görüntüle

"ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA YATIRIMLARIMIZ HIZ KAZANDI"

Bu yıl da imalat sanayisine yönelik yatırımların ilk sırada yer aldığının altını çizen Dağlıoğlu, "2023'te imalat sanayinin en fazla yatırım çektiğimiz sektör olması, uzun vadeli trendle de örtüşüyor. Küresel ölçekte etkilerini hissettiren zorlu şartlara rağmen uluslararası doğrudan yatırım hacminin 10 milyar doların üzerinde gerçeklemesini değerli buluyorum. 2024 ekonomimiz adına olumlu sinyallerle başladı. Yaptığımız görüşmelerde artan yatırımcı ilgisini gözlemliyoruz. 2024'te yatırımların artacağına dair pozitif işaretler alıyoruz, önümüzdeki aylarda yatırımların hızı artacak." dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading