Yandex Metrica

1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş yolu belirginleşmeye başladı

1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş yolu belirginleşmeye başladı

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında yapımı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki 87 tabliyeden 33'ünün montajı tamamlandı.

Ekonomi

04.04.2024, 18:22

Çalışmaları yopun bir şekilde sürdürülen 1915 Çanakkale Köprüsü projesi için Asya yakasındaki Lapseki Şekerkaya ile Avrupa yakasında bulunan Gelibolu Sütlüce mevkilerindeki şantiyelerde 649'u mühendis olmak üzere 5 bin kişiyle yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Bankaya parasını yatıranlar köşeyi dönecek! Banka mevduat faizleri rekor kırdı: İşte 1 milyon 250  TL'nin aylık getirisi... Bankaya parasını yatıranlar köşeyi dönecek! Banka mevduat faizleri rekor kırdı:... Haberi Görüntüle

33'ÜNCÜ TABLİYENİN MONTAJI TAMAMLANDI

1915 Çanakkale Köprüsü'nde her biri yaklaşık 700 ton ağırlığındaki 87 tabliye bloku belirlenen noktalara yerleştirilirken, iki kule arasındaki 33'üncü tabliyenin montajı tamamlandı.

Her biri 45 metre genişliğinde ve 48 metre uzunluğunda olan mega tabliye bloklarından bir kısmının yerlerine monte edilmesiyle beraber köprünün geçiş yolu daha belirgin oldu. Projenin çalışmaları boyunca bazı günlerde Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapalı tutulurken, diğer günlerde belirlenen bölgelerde gemi trafiği tek yönlü işleyecek.

1915_Çanakkale_Köprüsü

SGK'dan emeklilere kötü haber! O kişilere artık emekli maaş verilmeyecek ve faiziyle geri alınacak! SGK'dan emeklilere kötü haber! O kişilere artık emekli maaş verilmeyecek... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN EN UZUN AÇIKLIKLI KÖPRÜSÜ 

  • Hayata geçirilen özellikleri bakımından "simgelerin köprüsü" şeklinde tanımlanan ve mühendisliğindeki detaylarla öne çıkan, "dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü" 1915 Çanakkale Köprüsü'nün iki ayak aralığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılıyla anlamlandırılarak 2023 metre olarak tasarlandı.

  • Köprünün kule bağlantıları ve unsurları, Türk bayrağına atfen kırmızı ve beyaz renklerde olacak. Her iki yakada kulelerin üst kısmı, Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Savaşı'nda namluya sürdüğü top mermisini temsil edecek şekilde yapılacak.

  • İki ayak aralığına ilaveten 770'er metre yan açıklıklar, 365 ve 680 metrelik yaklaşım viyadükleriyle Çanakkale Boğazı'nın ilk asma köprüsünün uzunluğu 4 bin 608 metreyi bulacak.

  • "2x3" şeritle hizmet verecek köprünün tabliyesi 3,5 metre yüksekliğe sahip. Tabliyenin her iki tarafında inşa edilecek yürüme yolları, bakım onarım amacıyla kullanılacak.

  • Köprünün, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümüne rastlayan 18 Mart 2022'de hizmete alınması planlanıyor.
     

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading