Yandex Metrica

18 yaşına giren herekse ÜCRETSİZ! Genç kart sahiplerine ulaşım, etkinlikler ücretsiz! Genç Kart nasıl alınır?

18 yaşına giren herekse ÜCRETSİZ! Genç kart sahiplerine ulaşım, etkinlikler ücretsiz! Genç Kart nasıl alınır?

Gençlerin sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli faydalanması için düzenlenen ''Genç Kart'' uygulaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Peki Genç Kart nedir, kimler kullanabilir, nasıl ve nereden başvuru yapılır?

Ekonomi

12.05.2024, 11:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 18 yaşını dolduran gençlere müjdeli karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Genç Kart" isimli kültür ve sanat projesi kapsamında gençler müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklere ücretsiz ya da indirimli olarak katılım sağlayabilecekler.

IMF öngörüsünü paylaştı: 2028 yılında Türkiye, dünyanın en büyük 9. ekonomisine sahip olacak! İngiltere ve Fransa'yı geride bırakacak! IMF öngörüsünü paylaştı: 2028 yılında Türkiye, dünyanın en büyük 9.... Haberi Görüntüle

KÜLTÜR VE SANAT ÜCRETSİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdopan'ın seçim vaadi olan, 18 yaşına girmiş gençlere sululacak Genç Kart hizmeti, kültür ve sanat etkinliklerine ücretsiz ya da indirimli olarak katılmalarını sağlacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan bu karar, Genç Kart sahiplerine Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Alanları İşletme Müdürlüğü ve İstanbul AKM işletme müdürlüğü tarafından düzenlenen sanat etkinliklerinden ücretsiz yararlanma imkanı sunacak.

Biden'ın adaylıktan çekilmesi borsayı nasıl etkiler? Borsa yükselir mi, düşer mi? Biden'ın adaylıktan çekilmesi borsayı nasıl etkiler? Borsa yükselir mi, düşer... Haberi Görüntüle

GENÇ KART NEDİR?

Bakanlığa bağlı müze ve ören yerleri ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sanat etkinlikleri bu kapsamda olacak.

"Genç Kart" uygulamasından 18 yaşına giren gençler bir yıl boyunca faydalanabilecek.

IMF'den Türkiye büyüme tahminine revizyon: Beklenenden daha yüksek IMF'den Türkiye büyüme tahminine revizyon: Beklenenden daha yüksek Haberi Görüntüle

GENÇ KART NEREDEN ALINIR?

Uygulamaya ilişkin başvuruların Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerinden yapılması bekleniyor. Başvuru tarihi henüz açıklanmadı ancak önümüzdeki günlerde başvurulara ilişkin bilgilerin de paylaşılması bekleniyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading