Yandex Metrica

10 yıl çalışana emeklilik şansı: Gizli formül belli oldu: Birçok kişi bilmiyor...

10 yıl çalışana emeklilik şansı: Gizli formül belli oldu: Birçok kişi bilmiyor...

Kimsenin bilmediği erken emeklilik formülü açığa çıktı! SGK uzmanı 10 yıl çalışan vatandaşların nasıl emekli olacağını açıkladı. Peki 10 yıl 3600 prim günü ile nasıl emekli olunur?

Ekonomi

24.05.2024, 10:38

Erken emeklilik hayali kuranlara gizli formül müjdesi! Milyonlarca çalışanın hayali olan emeklilik artık çok uzak değil. SGK uzmanı erken emekliliğin sırrını vatandaşlar ile paylaştı.

Milyonlarca çalışan her sabah işe giderken emeklilik hayali ile yataktan kalkar. Özellikle erken emeklilik imkanı olmayanlar emeklilik için prim gün sayısını tamamlamak, emeklilik yaşının gelmesini beklemek, ayrıca sigortalılık süresini de doldurmak zorundadır. Çoğu çalışan için emeklilik uzak bir hayal olarak gözükse de bazı durumlarda emeklilik hakkı mümkündür. 

EYT'siz emeklilik hakkı için hemen hemen her gün arama motorunu aşındıran sigortalılara ilaç gibi bilgi SGK uzmanından geldi. SGK uzmanı herkesin bilmediği o gizli erken emeklilik formülünü açıkladı. 3600 günle emeklilik için heyecanlandıran gelişme...

AYM iptal etmişti! Milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor: Komisyondan geçti AYM iptal etmişti! Milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor: Komisyondan geçti Haberi Görüntüle

SGK GİRİŞİ 1999 VE 2008 OLANLAR DİKKAT

Sigorta girişi 9 Eylül 1999 ve 30 Nisan 2008 tarihli olanlar şimdi dikkat! Sigorta başlangıç tarihleri bu tarihten önce ya da sonra olanlara emeklilik farklı tarihlerde sağlanıyor. Milyonlarca insan bilmiyor ancak 3600 prim günü ve 10 yıl sigortalı süresi ile erken emeklilik imkanı bulunuyor. Sigorta giriş tarihi 9 Eylül 1999 ve öncesi olanlar Ve tabii ki kadın sigortalılar öncelikli... 

10 yıl 3600 günle emeklilik için erkeklerden 55 kadlınlardan ise 50 yaş şartı aranıyor. Ancak sigorta giriş tarihine göre yaş şartı da değişkenlik gösterebiliyor.

Kısmi emeklilik olarak adlandırılan 10 yıl  3600 günle emeklilik için belirli şartların sağlanması gerekiyor. Bu şartların sağlanması durumunda kadın çalışanlara 50 yaşında erkek çalışanlara ise 55 yaşında emekli olma imkanı veriyor.  8 Eylül 1999 ile 2008 arası sigorta girişi olanlar 15 yıl sigortalık şartı istenirken 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar için bu şart 10 yıla kadar düşüyor. 

Sondaj kulesi sayıları düştü! Petrol üretimleri azaldı: Dünya şaşkınlıkla gelişmeleri takip ediyor Sondaj kulesi sayıları düştü! Petrol üretimleri azaldı: Dünya şaşkınlıkla gelişmeleri... Haberi Görüntüle

1 İLA 6 YIL ARASI ERKEN EMEKLİLİK

Öte yandan erkek ve kadın sigortalılar ise bu sistemden yararlanmak için eksik prim günlerini de borçlanma yöntemi ile tamamlayabiliyor. Kadınlara 3 çocuk için 6 yıla kadar doğum borçlanması imkanı sunulurken, erkeklerde ise bir yıla kadar askerlik borçlanması fırsatı sağlanıyor. 

10 yıl 3.600 prim gün sayısı ile emekli olmak isteyenler gerekli şartları sağlayıp sağlamadıklarını e-devlet aracılığı ile kontrol edebilir. Ayrıca E--devlet’te SGK bölümünde emeklilik yaşı hesaplama robotu bulunuyor. Uygulamada kolayca kaç yaşında emekli olacağınızı da kolayca öğrenebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading