Yandex Metrica

1 Temmuz'dan itibaren başlıyor! Vergilerde yeni dönem

1 Temmuz'dan itibaren başlıyor! Vergilerde yeni dönem

Vergi incelemelerinde uyulacak usul ve esaslar yeniden düzenlendi. 1 Temmuz’da başlayacak uygulama ile vergi incelemesi yapmakla yetkilendirilenler, görevin verilmesinden itibaren 15 gün içinde işlemlere başlayacak. Ayrıca mükelleflerin elektronik ortamda ibrazı mümkün olmayan defter ve belgeleri teslim edeceği yerlere ilişkin de düzenleme yapıldı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:28

Vergi incelemesi yapmaya yetkili olanların incelemeye başlama süresi 30 günden 15 güne düşürüldü. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Vergi İncelemelerinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl erken emekli olabilecek! Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl... Haberi Görüntüle

YETKİLENDİRİLENLERİN İNCELEME SÜRESİ 15 GÜNE İNDİRİLDİ

Buna göre, vergi incelemesinde yetkilendirilenlerin incelemeye başlama süresi 30 günden 15 güne, incelemeye başlanılamaması halinde verilecek ek süre ise 15 günden 5 güne indirildi. Vergi Usul Kanunu'ndaki düzenlemelere paralel olarak inceleme "İncelemeye Başlama Bildirimi" ile başlayacak. İşleme başlama tarihi, bildirimin düzenlendiği gün olacak.

Yönetmelikle incelemeye başlama bildiriminin içeriğine ilişkin de düzenleme yapıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading