Yandex Metrica

1-2-3-4-5 kişilik hanelere her ay 260 TL destek ödemesi! Başvuruya gerek yok PTT'ye giden alabilecek

1-2-3-4-5 kişilik hanelere her ay 260 TL destek ödemesi! Başvuruya gerek yok PTT'ye giden alabilecek

Artan enflasyon ve peş peşe yapılan zamlardan beli bükülen vatandaşa, devşet birçok farklı kalemde ödeme yapıyor. Dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yapılan desteklerden biri de elektrik tüketim desteği. Elektrik faturası ve TC Kimliği ile PTT'ye ibraz edilmesi halinde evdeki birey sayısına göre ve tüketilen kilovata göre elektrik desteği veriliyor. 

Ekonomi

23.01.2024, 21:03

Elektrik tüketim desteği almak için şartları taşıyan hak sahibi vatandaş, hanedeki birey sayısına göre ve aylık tükettiği kilovata göre ödeme alabişliyor.

Faturası 135 TL üzerinde gelen her hane bu destek ödemesinden yararlanabilir. Devlet, 1 kişilik ailelere 130,09 TL, 3 kişilik ailelere 173,46 TL, 4 kişilik ailelere 216,82 TL ve 5 kişilik ailelere 260,19 TL destek ödemesini her ay sağlıyor. 

İslam Memiş açık açık tarih verdi: Altın yatırımcıları bunu kaçırmasın! İslam Memiş açık açık tarih verdi: Altın yatırımcıları bunu kaçırmasın! Haberi Görüntüle

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ KİMLERE VERİLİR?

Elektrik Tüketim Desteği adı altında ödenen bu yardıma hak sahibi olmak için herhangi bir başvuruya gerek yok. Herhangi bir sosyal destek ödemesinden faydalanan birey, Elektrik Tüketim Desteği de alabilir. 

65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı, Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı gibi destek ödemelerinden faydalanan her vatandaş elektrik tüketim desteğinden de yararlanabilir. 

Vergi paketi komisyonda kabul edildi: En düşük emekli aylığı artıyor Vergi paketi komisyonda kabul edildi: En düşük emekli aylığı artıyor Haberi Görüntüle

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NE KADAR?

Hanedeki birey sayısına göre ödenen elektrik tüketim desteğinde belirli kilovat kullanımı aralığına belirli yardım ödemesi yapılıyor.

  • 1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık 75 kilovatsaat,
  • 3 kişilik muhtaç hanelere aylık 100 kilovatsaat,
  • 4 kişilik muhtaç hanelere aylık 125 kilovatsaat,
  • 5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutar kadar aylık destek veriliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading